USB-kablar med dubbelsidiga kontakter från Renkforce – slipp fundera på vilken sida som passar
Hem PRODUKTNYHETER USB-kablar med dubbelsidiga kontakter från Renkforce – slipp fundera på vilken sida som passar

USB-kablar med dubbelsidiga kontakter från Renkforce – slipp fundera på vilken sida som passar

Publicerat av: Redaktionen

Med USB-kablar från Renkforce behöver man inte längre fundera över kontakternas läge när man laddar eller synkroniserar smartphones, surfplattor och andra enheter.

USB-kablar med dubbelsidiga kontakter från Renkforce – slipp fundera på vilken sida som passar

Nytt i Renkforce-sortimentet är USB-anslutningskablar som har en Apple Lightning- eller USB-C-kontakt i ena änden och en speciell USB-A-kontakt, som är dubbelt anslutningsbar, i andra. Fotokälla: Conrad Electronic

  • Inget mer irriterande vändande och vridande innan USB-kontakten passar.
  • Renkforce-kablarna har nu speciella USB-A-kontakter.
  • Den speciella USB-kontakten underlättar arbetet.

USB-anslutningar har blivit standard i elektriska apparater för både hem och kontor, liksom inom olika andra branscher, och hittar hela tiden nya användningsområden. De har blivit mer eller mindre oumbärliga när man ansluter kringutrustning och tillbehör till datorer och bärbara enheter, överför data via kabel eller laddar smartphones och surfplattor.

Apple Lightning- eller USB-C-kontakter i ena änden av kabeln kan direkt anslutas till rätt läge. Däremot irriterar sig många användare på USB-A-kontakten i andra änden.

Detta eftersom USB-A-kontakten hålls upp-och-ner i 50 % av fallen och därför först måste vridas för att kunna anslutas. För att eliminera detta irritationsmoment har Renkforce-sortimentet utökats med kablar som har specialutvecklade USB-A-kontakter. Dessa inbyggda kontakter kan användas på båda sidor, vilket innebär att användaren inte riskerar att ansluta dem fel. Istället passar de specialutvecklade USB-A-kontakterna direkt. Det irriterande vändandet och vridandet är ett minne blott.

I synnerhet användare i IT-branschen, som ständigt arbetar med USB-kablar, uppskattar de unika Renkforce-kablarna och fördelarna med USB-kontakter som kan anslutas på båda sidor.

”Först måste man nästan vänja sig vid tanken att kontakten passar direkt. Snart är man helt såld och kan inte föreställa sig någon annan modell”, säger Harald Lehner, Head of Private Label Sales hos Conrad Electronic.

En typisk representant för Conrad Electronics USB-kabelsortiment är Renkforce USB 2.0-anslutningskabeln med en USB 2.0-kontakt A, som kan användas på båda sidor, en USB 2.0-kontakt Micro-B och en längd på 1 m. Anslutningskabeln med flätad- och folieskärmning är konstruerad för en effekt på 2,5 W (5 V / 0,5 A) och kan överföra data med maximalt 480 Mbit/s. Kontakterna på den speciella USB-A-anslutningen är guldpläterade och skyddas på så vis mot korrosion. Kabeln är UL-certifierad och uppfyller därmed brandskyddsbestämmelserna i Nordamerika.

Som en specialfunktion hos denna kabel behöver användaren, till skillnad från med konventionella USB-kablar, inte fundera över kontakternas läge när smartphones eller surfplattor ska laddas eller synkroniseras. Ingen sida kan anslutas felaktigt, vilket skonar uttagen på dyra smarttelefoner. Renkforce-kabeln passar även för navigationssystem, digitala kameror eller MP3-spelare och förhindrar att dessa enheter hålls fel.

Här hittar du alla USB-kontakter i vår butik som kan användas på båda sidor.

Relaterade Artiklar