Tradera blir betalningsinstitut – förenklar och ökar tryggheten för köpare och säljare på marknadsplatsen
Hem BETALLÖSNINGAR Tradera blir nu betalningsinstitut – förenklar och ökar tryggheten för köpare och säljare på marknadsplatsen

Tradera blir nu betalningsinstitut – förenklar och ökar tryggheten för köpare och säljare på marknadsplatsen

Publicerat av: Redaktionen

Tradera, Sveriges ledande marknad för second hand och begagnat, meddelar idag att de har fått tillstånd att bedriva betaltjänstverksamhet från Finansinspektionen.

Detta innebär att Tradera nu är ett betalningsinstitut.

Drygt 12 miljoner saker hittar årligen nya hem via Sveriges mest populära e-handel för second hand och begagnat*.

Tack vare att Tradera har fått tillstånd att bedriva betaltjänstverksamhet från Finansinspektionen, så öppnas nya möjligheter för företaget att erbjuda säkrare och bättre betallösningar på sajten.

-Traderas mission är att vara ledande i omställningen till en cirkulär konsumtion. En förutsättning för omställningen är att det är minst lika enkelt och tryggt att handla cirkulärt som att handla nyproducerade grejer. Med vår egen licens för penningöverföring tar vi ett stort kliv mot att ta friktionen ur betalningsmomentet, säger Stefan Öberg, vd på Tradera.

En av de största fördelarna med tillståndet är att Tradera kan integrera Swish-betalningar på plattformen, vilket ger flera fördelar för både köpare och säljare. Tradera får bättre kontroll över att köpare har betalat och att säljare har fått betalt. Säljare slipper logga in på sitt Swish-konto för att kontrollera om betalning har kommit in, då det prickas av automatiskt. Det möjliggör också för användare att välja köparskydd oavsett val av betalsätt. Dessutom blir det tryggare för köpare, eftersom Tradera nu kommer kunna granska köp och utbetalningar gjorda med Swish och stoppa misstänkta transaktioner.

Tradera blir betalningsinstitut – förenklar och ökar tryggheten för köpare och säljare på marknadsplatsenFörändringen ger även Tradera möjligheter att erbjuda nya tjänster, vilka kommer att ge användare ökad flexibilitet och en bättre kundupplevelse.

-Vårt nya tillstånd att bedriva betaltjänstverksamhet är en viktig milstolpe för oss, eftersom vi nu kan erbjuda bättre och säkrare betallösningar på Tradera. Nu blir det ännu enklare och tryggare att handla second hand hos oss. säger Stefan Öberg, vd på Tradera.

*enligt Postnords E-barometer 2020

 

 

 

 

Relaterade Artiklar