TikTok lanserar svenskt säkerhetscenter
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET TikTok lanserar svenskt säkerhetscenter

TikTok lanserar svenskt säkerhetscenter

Publicerat av: Redaktionen

TikTok meddelar idag att man lanserar sitt säkerhetscenter på svenska.

Centret samlar information om TikTok och resurser om en rad ämnen som är relevanta för användare, såsom valsäkerhet och mobbing.

Säkerhetscentret uppdateras nu också globalt med nya guider och resurser som ska hjälpa föräldrar att förstå TikTok och de verktyg som finns för att skapa den bästa upplevelsen för familjen.

Vårdnadshavare står inför många utmaningar i den digitala tidsåldern med otaliga enheter och appar. Att utbilda och hålla sitt barn säkert kräver samarbete mellan föräldrar, experter, regeringar och plattformar. Därför lanserar TikTok idag sitt uppdaterade säkerhetscenter för den svenska marknaden, som nu innehåller nya guider och resurser som syftar till att stödja digitala säkerhetskonversationer hos familjer.

TikTok lanserar svenskt säkerhetscenter

Liv Sandberg, Managing av Global Business Solutions på TikTok Nordics

– Vårt säkerhetscenter är en viktig del av hur vi kan stödja användare och familjer på TikTok. Därför gör vi det tillgängligt för alla direkt från deras inställningar och andra delar av vår app. Vår främsta prioritet är att skydda våra användares säkerhet, säger Liv Sandberg, Managing av Global Business Solutions på TikTok Nordics.

De nya uppdateringarna av det globala säkerhetscentret som nu även finns på svenska är:

Föräldraguide

För att stödja familjer på plattformen introducerar TikTok Guardian’s Guide, en one-stop-shop för att lära sig allt om TikTok. Detta inkluderar hur du kommer igång med plattformen, säkerhets- och integritetsverktygen, till exempel Family Pairing-funktioner, och andra resurser för att hantera vanliga säkerhetsfrågor online. Eftersom varje tonåring och familj är unik erbjuds en rad olika val och inställningar för att hjälpa föräldrar och vårdnadshavare som letar efter sätt att engagera sig i sin tonårings liv online.

Förebyggande av mobbning

TikTok-communityt frodas genom uttryck och det är viktigt att människor känner sig trygga att uttrycka sig själva utan rädsla för mobbning eller trakasserier. För att utbilda familjer och TikTok-communityt inom sätt att skydda sig mot nätmobbning har TikTok skapat en guide för förebyggande av mobbning i samarbete med en rad experter, såsom Cyberbullying Research Center, Net Family News och TikTok’s US Content Advisory Council. Guiden erbjuder information som hjälper till att identifiera mobbning, verktyg för att bekämpa trakasserier och lokala resurser för hjälp om någon blir mobbad.

Videor om TikToks syn på säkerhet

TikToks tillvägagångssätt för säkerhet sträcker sig över policyer, produkter och partners när man bygger ett community där kreativitet och kreativa uttryck kan blomstra. TikToks säkerhetscenter ger nu föräldrar och vårdnadshavare en inblick i plattformens säkerhetsekosystem genom nya videor kring TikToks syn på säkerhet, plattformens Community Guidelines och de resurser som finns tillgängliga.

Relaterade Artiklar