Telia och Nordic Choice Hotels först i Norden med hotellrum för alla gamers
Hem GAMING Telia Gaming Center och Nordic Choice Hotels först i Norden med hotellrum för alla gamers

Telia Gaming Center och Nordic Choice Hotels först i Norden med hotellrum för alla gamers

Publicerat av: Redaktionen

Nu gör den nya tjänsten Telia Gaming Center premiär hos hotellkedjan Nordic Choice Hotels.

Idag öppnar bokningen för Nordens första gamingrum på hotellet Quality Hotel Globe i Stockholm – en helt ny upplevelse för alla typer av gamers.

Gaming är inte bara en hobby utan även en sport och underhållning, som idag är större än någonsin.

För att möta en växande målgrupp och tillfredsställa ett behov hos både affärs- och privatresenärer lanserar Quality Hotel Globe totalt 5 gamingrum som genomgått helrenovering, med ny design och integrerad teknik helt anpassat för gamers.

Telia och Nordic Choice Hotels först i Norden med hotellrum för alla gamers– Sex av tio svenskar spelar varje år och över en miljon svenskar spelar regelbundet, antingen som sport, hobby eller underhållning. Gemensamt för många är att gaming är en naturlig del av vardagen, även på resande fot. Därför känns det superspännande att vårt första stora samarbete för tjänsten är med Nordic Choice Hotels.

-Med Telia Gaming Center som integrerad lösning paketerar vi all teknik och spelrättigheter som behövs för ett modernt gaming center i en lösning, en upplevelse som vi tar ansvar för att utveckla och förvalta hela vägen, berättar Henrik Blomberg, ansvarig e-sport och gaming på Telia.

–Det är alltid kul att vara först att testa något nytt, särskilt när det handlar om att kunna erbjuda något som inte tidigare funnits på marknaden till en befintlig målgrupp. För att möta gamers högt ställda krav har vi installerat nytt höghastighetsinternet, ljudabsorberande gardiner och ljuddämpare har satts in samt specialbelysning och mörkläggning, säger Tina Hedman, hotelldirektör på Quality Hotel Globe i Stockholm.

Tekniken och möbleringen i rummen har tagits fram i samarbete med Telia, som via tjänsten Gaming Center står för hela IT-miljön. Företaget Gsign står för möblerna. Rummen är utrustade med bland annat dator, skärmar och headset för att möta de höga krav som gamers ställer på sin utrustning. Gästerna kan välja mellan ett flertal populära spel som de enkelt får åtkomst till genom att logga in på sitt konto.

Quality Hotel Globe i Stockholm blir Nordic Choice Hotels första hotell med det nya konceptet, följt av Quality Hotel Match i Jönköping där 5 rum kommer att lanseras lagom till DreamHack i november. Längre fram även hotellen Quality Hotel Expo och Quality Hotel Bodö i Norge.

 

Relaterade Artiklar