Datorspelet Entropia Universe kommer vara först ut med att styras av en AI-president
Hem GAMING Datorspelet Entropia Universe kommer vara först ut med att styras av en AI-president

Datorspelet Entropia Universe kommer vara först ut med att styras av en AI-president

Publicerat av: Redaktionen

MindArk, företaget bakom datorspelet Entropia Universe, utvecklar världens första AI-president för att styra sitt metaverse.

Initiativet syftar till att utforska hur AI kan bidra till att styra framtida virtuella världar.

Metaversespelet Entropia Universe är spelplattformen där varje färdighet du lär dig och varje föremål du tjänar kan lösas in mot riktiga amerikanska dollar eller annan valfri valuta.

Idag utgör Entropia Universe en spelardriven ekonomi som genererar en ”BNP” på cirka 500 miljoner dollar per år. Under 21 år har Entropia Universe betalat ut 60 miljoner dollar till sina spelare, innehar Guinness världsrekord för auktionen “Treasure island” samt har varit marknadsplats för några av de mest värdefulla digitala föremål som någonsin sålts i en virtuell värld.

När AI-presidenten är fullt utvecklad kommer den att ha djup förståelse för data från Entropia Universe och för komplexa system. Genom att analysera stora mängder data, använda sofistikerade algoritmer och interagera direkt med spelare, kommer AI-presidenten att dels optimera spelarupplevelser, dels hjälpa till att upprätthålla den ömtåliga balansen i universumets spelekonomi och dess sociala relationer.

Mer än hälften av medborgarna i Europa vill redan ersätta politiker med AI, enligt en studie från spanska IE University’s Center for the Governance of Change. Forskarna frågade 2 769 personer från 11 länder och 51% av européerna stödde idén att ersätta parlamentsplatserna med AI-algoritmer.

Jan Welter är grundare av MindArk och står bakom idén med en AI-presidenten.

– Presidenten kommer att utveckla en ledningsförmåga som bygger på en kunskapsbas som få politiker kan drömma om, kombinerat med en superintelligens. Att få medverka till att det här sker är oerhört spännande.

När en president tillträder betyder det att en annan avgår. Jon “NEVERDIE” Jacobs har fram tills nu varit mänsklig president för Entropia Universe. Så här reflekterar han runt sin ämbetstid och vad som sker nu:

– Det har varit en otrolig ära att tjäna som President of Virtual Reality och bevittna den extraordinära tillväxt och innovation som skett inom Entropia Universe. När jag nu kommer att överlämna facklan till AI-presidenten ser jag också fram emot att upptäcka potentialen i hur AI kan användas för styrning och beslutsfattande i virtuella världar.

När världens metaversum blir alltmer sofistikerade och sammanflätade med verkliga globala ekonomier representerar utvecklingen av en AI-president i Entropia Universe ett betydande framsteg för spelindustrin, menar Jan Welter. Han pekar på att det också innebär en möjlighet att utforska potentialen för beslutsfattande med AI i större skala.

Datorspelet Entropia Universe kommer vara först ut med att styras av en AI-president

– I en tid som annars präglas av alltmer autokratiskt ledarskap sätter vårt initiativ ljus på och bidrar till debatten om hur AI kan driva innovation, effektivitet och engagemang som bidrar till alla samhällsmedlemmar. För våra spelare innebär det också att få vara del av ett historiskt ögonblick i utvecklingen av virtuell verklighet, online-spel och artificiell intelligens, avslutar Jan Welter.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar