Nya Suunto Ocean är en genialisk kombination av en dykdator och en GPS-sportklocka
Hem PRODUKTNYHETER Nya Suunto Ocean är en genialisk kombination av en dykdator och en GPS-sportklocka

Nya Suunto Ocean är en genialisk kombination av en dykdator och en GPS-sportklocka

Publicerat av: Redaktionen

Nya Suunto Ocean har en unik dykspårningsfunktion och en mängd olika dyklägen för scuba- och fridykning.

95 olika sportlägen och mångsidiga funktioner som stödjer målinriktad träning och återhämtning gör Suuntos nyhet till en pålitlig partner för aktiva motionärer.

Suunto Ocean är tillverkad i Finland med förnybar energi och är utformad för en aktiv livsstil och för äventyr både på och under ytan.

Datorn i handledsstorlek innehåller flera olika dyklägen, trådlös tanktrycksövervakning och ett omfattande larmsystem för utrustning och fridykning. Suunto Ocean inkluderar också 95 olika sportlägen, GPS-positionering, barometer, gratis offline terrängkartor och många avancerade sportfunktioner. Aktivitetsmätning och pulsmätning på handleden kompletterar paketet.

Nya Suunto Ocean är en genialisk kombination av en dykdator och en GPS-sportklocka“Denna efterlängtade nyhet sammanför allt vi har lärt oss på Suunto under de senaste 90 åren. Ocean är ett mycket avancerad helhet som återspeglar Suuntos tradition och know-how inom kompasser, dykdatorer och klockor för terrängbruk. Precis som alla Suunto-produkter är Ocean testad och godkänd av dykare och professionella idrottare”, säger Suuntos produktchef Petri Lehtovirta.

Klockan börjar säljas i Suuntos webbutik och hos återförsäljare från och med den 18:e juni. Det finns tre olika versioner av klockan, som var och en är kompatibel med Suuntos tillbehör och armband designade för dykning och sport.

En pålitlig partner under ytan och på de högsta topparna

Suunto Ocean revolutionerar produktkategorin dykdatorer med en helt ny funktion som gör det möjligt för dykaren att registrera rutten under ytan samt in- och utgångspunkterna i loggboken i Suunto-appen. Denna unika dykspårningsfunktion kommer att introduceras vid lanseringen av klockan som en betaversion, som kontinuerligt kommer att utvecklas för att säkerställa en innovativ och användarvänlig dykupplevelse.

Suunto Oceans stora färgdisplay är lättläst och fungerar även under utmanande förhållanden. Klockans olika funktioner för scubadykning och teknisk dykning, inklusive ett nitroxläge för dykning med syreberikade gasblandningar och ett Suunto Bühlmann 16 GF dykarlarm, tillgodoser den mer krävande dykaren. Det finns också flera olika alternativ för fridykning och snorkling. Klockan kan trådlöst anslutas till Suunto Tank POD -tankens trycktransmitter, så att man kan övervaka tanktryck, gasförbrukning och återstående syre direkt från klockans display. För att garantera säkerheten, inkluderar Suunto Ocean ett brett utbud av ljud- och vibrationslarm som kan justeras efter behov.

Förutom dykning innehåller Suunto Ocean mångsidiga funktioner för att stödja daglig aktivitet, målinriktad träning och även de mest utmanande äventyren. Klockan erbjuder mer än 95 olika sportlägen, från terränglöpning till cykling från simning till yoga, dessutom mäter den dagliga steg och kalorier, hjärtfrekvens, sömnkvalitet och återhämtningstid baserad på hjärtfrekvensvariation. Med detaljerade terrängkartor offline, flerbands GNSS-satellitpositionering, lång batteritid och exakta höjdavläsningar, samt en barometer med stormvarningar, blir Suunto Ocean en pålitlig partner för äventyr även ovanför vattenytan.

“Ocean är en fortsättning på Suuntos uppdaterade design, som vi började omforma förra året. Den mångsidiga Suunto Ocean är perfekt för dykning och andra utomhussporter. Förutom sina toppmoderna funktioner ser klockan också bra ut. Klockan används både till vardags och från den ena dykningsresan till den andra”, säger Mikko Ahlström, designdirektör på Suunto.

Suunto Ocean dykningsklockans tekniska specifikationer:
 • Stor och ljusstark 1,43-tums AMOLED-skärm
 • Dykningslägen för en- och flergasdykning med luft- och nitroxstöd
 • Trådlös övervakning av tanktrycket när klockan är ansluten till Suunto Tank POD tanktryckssändaren
 • Mätning av dykdjupet under ytan upp till sju bar.
 • En lufttryckssensor, som mäter detaljerade höjdvärden och säkrar stormvarnare ovanför vattenytan.
 • Gratis och mycket exakta offline-terrängkartor
 • Väderprognoser
 • Högkvalitativa material: safirglas och rostfritt stål
 • Övervakning av dagliga aktiviteter: steg, hjärtfrekvens, sömnkvalitet, kalorier, stress etc.
 • 95+ färdiga sportlägen och möjlighet att skapa egna skräddarsydda lägen
 • Trådlösa over-the-air-programuppdateringar
 • Designad och tillverkad i Finland med förnybar energi till hundra procent

Suunto Ocean är helt koldioxidneutral. Suunto deltar i återplanteringsprojektet Tree-Nation, som använder verifierade koldioxidutsläpp för att plantera mangroveskogar vid kusten. Planterade skogar stabiliserar stränder, avlägsnar föroreningar, förbättrar vattenkvaliteten och upprätthåller fiskbestånden. (Kontrollerad av ett internationellt kontrollprogram som specialiserat sig på kvalitetsbedömning av klimatkompensationsprojekt).

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar