Slipp planera vad du ska äta med Kavalls nya tjänst
Hem E-HANDEL Slipp planera vad du ska äta med Kavalls nya världens första tjänst

Slipp planera vad du ska äta med Kavalls nya världens första tjänst

Publicerat av: Redaktionen

Har du svårt att bestämma vad du ska äta till middag?

Du är inte ensam.

Kavall, nordens snabbast växande dörr-till-dörr-mataffär, lanserar nu världens första tjänst som ska ta bort beslutsångesten från middagsplaneringen. En knapp, som när du trycker på den inte bara väljer vad du ska laga, utan även levererar alla ingredienser du behöver på bara några minuter.

Tryffelpasta, lax i ugn eller fryspizza? Svårigheten att bestämma och planera vad du ska laga är för många svenskar ett återkommande moment i vardagen. Nu introducerar den digitala matbutiken Kavall, som sedan 2021 levererat matvaror hem till kunders dörr på 10 minuter, ett nytt test med en tjänst som ska råda bot på problemet en gång för alla.

– Stressen av att inte hinna till affären efter jobbet eller komma överens om vad tusan du ska laga ikväll är något som alla kan relatera till. För oss på Kavall handlar det inte bara om att leverera matvaror snabbt, det handlar om att kunna erbjuda mer frihet. Frihet att kunna vara lite mer oplanerad och frihet att kunna lösa en av vardagens och veckans viktigaste och mest tidskrävande utmaningar, matplaneringen. Oplanera-knappen är ett av de projekt som vi som rullar ut och testar för att ge en friare och enklare vardag, säger Sandra Modée, Chief Marketing Officer på Kavall.

Att ha svårt att bestämma sig är något som påverkar vår vardag i allt större utsträckning och konsumerar mycket av vår tid och energi. Fenomenet, som av psykologer och forskare oftast benämns som beslutsparalys eller beslutströtthet, är vanligt och tros bero på att vi idag erbjuds allt fler valmöjligheter än historiskt.

– Vi har förmodligen fler valmöjligheter än någonsin. Inte bara när det kommer till middagsalternativ. I sig är det inte något dåligt. Men för många valmöjligheter kan leda till att man lätt blir överbelastad. Vi har så mycket att välja på att själva valet i sig riskerar att bli ännu en ansträngande syssla. Inte minst om du redan lever ett hektiskt liv, säger Martina Nelson, legitimerad psykolog och specialist inom neuropsykologi.

Den uppkopplade Oplanera-knappen testas just nu av utvalda kunder. När beslutströttheten slår till är det bara att trycka på knappen. Därefter slumpas ett recept ut och allt du behöver för att tillaga middagen levereras till din dörr på endast 10 minuter av Kavalls cykelbud.

– Om du lätt blir trött av beslut kan ett första steg vara att ställa sig frågan hur avgörande valet faktiskt är, och om själva processen att välja tar mer energi än den ger. Om så är fallet kan det vara bra att försöka ta ett steg tillbaka och låta någon annan hjälpa till med beslutet. Att inte välja alls, eller lämna över beslutet i andras händer är ju faktiskt också ett val. För många som känner så kallad beslutströtthet kan det vara oerhört befriande och föra med sig en känsla av lättnad. Samtidigt som det också kan öppna dörren till nya, oväntade perspektiv, fortsätter Martina.

Utöver den fysiska knappen, görs den nya funktionen även tillgänglig i Kavalls app. Från och med idag kan därmed boende i Stockholm, Göteborg, Malmö och Oslo själva prova tjänsten. Pilotprojektet genomförs under en begränsad period.

Slipp planera vad du ska äta med Kavalls nya tjänst

– Vi tror att det finns en stor efterfrågan för tjänster som låter dig få mer tid över till viktigare saker. Inte minst när det kommer till middagar. Det tycker jag Kavalls framgång är ett tydligt bevis på. Det ska bli spännande att se hur det här tas emot, avslutar Sandra.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar