Trygg, varm och stilsäker med Hövdings nya vinterskal
Hem PRODUKTNYHETER Trygg, extra varm och stilsäker med Hövdings nya vinterskal

Trygg, extra varm och stilsäker med Hövdings nya vinterskal

Publicerat av: Redaktionen

Vinter, kyla och ruskigt väder.

Trots det kämpar många på och fortsätter ta cykeln till jobb, skola och dagliga aktiviteter.

Hövdings nya skal Vinter är designat för att ge extra värme och en skön känsla under de kalla månaderna, samtidigt som det syns i mörkret.

Skalets insida består av en mjuk funktionell fleece med termoreglerande effekt, som ligger varmt och mjukt mot den känsliga huden på halsen.

– De som använder Hövding gör det främst för att de är säkerhetsmedvetna, men många vill även ge uttryck för sin personliga stil. Vi har haft båda dessa aspekter med oss när vi utvecklat ett skal fokuserat på komfort och värme. Med skalet Vinter får cyklisten en snygg stil med ett material som passar ihop med många ytterplagg, och framför allt en mjuk och varm känsla som behövs i kyliga tider, säger Stina Malmros, Pattern Technician på Hövding, som arbetar med att ta fram skalen.

Designen invändigt mot hals och nacke med en lite högre krage som går omlott under hakan förhindrar kall luft att komma in. Samtidigt ger det en extra skön komfort då dragkedjan framtill och på insidan helt täcks av det mjuka tyget. Omlottdelen fästs framtill med kardborre och håller hela produkten på plats även när den inte är stängd och aktiverad. Hövding Vinter är inte bara ett skal utan även en halsduk som syns i mörkret.

Vinter kommer i en limited edition i ett svart quiltat tyg och med en svart reflexkant som löper längs med hela skalets överkant.

– Vi har använt oss av 3M-reflexer som håller hög kvalité både i reflexvärde och hållbarhet. På utsidan signalerar det quiltade tyget vinter och värme vilket passar bra in i modebilden där det quiltade har blivit en klassiker. Svarta Hövding Vinter matchar olika ytterkläder och gör sig lika fint ihop med ullkappan som en mer sportig jacka, säger Stina Malmros.

Trygg, varm och stilsäker med Hövdings nya vinterskalHövding är en diskret krage som cyklisten bär kring halsen. Den kontrollerar cyklistens rörelser 200 gånger per sekund. Kragen innehåller en hopvikt airbag och om en olycka inträffar blåser airbagen i kragen upp och skyddar huvud och nacke. Utlösningsmekanismen styrs med hjälp av sensorer som registrerar den onormala rörelsen hos cyklisten.

Rekommenderat pris för skalet Vinter:

549 SEK

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar