För sitt bidrag till inkludering i spelbranschen – Magdalena Annell tilldelas ESG Inclusion Scholarship
Hem GAMING För sitt bidrag till inkludering i spelbranschen – Magdalena Annell tilldelas ESG Inclusion Scholarship

För sitt bidrag till inkludering i spelbranschen – Magdalena Annell tilldelas ESG Inclusion Scholarship

Publicerat av: Redaktionen

ESG Inclusion Scholarship instiftades 2023 av spelklustret East Sweden Game för att uppmuntra till inkludering och mångfald i spelbranschen.

Stipendiet, som delas ut på internationella kvinnodagen, går i år till Magdalena Annell för hennes omfattande engagemang och bidrag till East Sweden Games community.

Studier visar att spel blir bättre om utvecklingsteamet består av personer av olika kön och bakgrund.

De senaste åren har antalet kvinnor som utvecklar spel ökat: 2023 var 44% av nyrekryteringarna till spelbranschen kvinnor, att jämföra med 26% året innan. För att uppmuntra utvecklingen har East Sweden Game instiftat ett stipendium som ska delas ut årligen till en förebild för inkludering och mångfald inom spelbranschen i Östergötland.

För sitt bidrag till inkludering i spelbranschen – Magdalena Annell tilldelas ESG Inclusion Scholarship

Magdalena Annell

Årets stipendiat verkar för att alla ska få plats

Årets stipendiat Magdalena Annell är uppvuxen i Ljungsbro utanför Linköping och har varit intresserad av design och spelutveckling i hela sitt liv; redan i förskoleåldern skapade hon concept art för ett påhittat spel baserat på videospelsserien Megaman. Magdalena har en kandidatexamen i dataspelsutveckling med inriktning 2D-grafik från Högskolan i Skövde och är medgrundare till spelstudion Lutra Interactive som utvecklar pedagogiska och roliga spel med fokus på ekologi och hållbarhet.

– Magdalena verkar aktivt för att alla som vill ska få en plats i spelbranschen och har bland annat startat initiativet Equal Play som verkar för inkludering och jämställdhet. Hon är dessutom känd för sin värme och hjälpsamhet och har spelat en viktig roll i uppbyggnaden av East Sweden Game, säger Tomas Ahlström, ansvarig för East Sweden Game.

Magdalena får stipendiet med motiveringen: ”Årets mottagare av ESG Inclusion Scholarship har valts på grund av sitt omfattande engagemang och bidrag till East Sweden Games community sedan starten. Hon har inte bara varit med och grundat spelstudion Lutra Interactive, utan även bidragit till etableringen av mångfaldsinitiativet Equal Play och brädspelsföreningen ESG Spelklubb. Dessutom har hennes insatser att leda grafikkurser vid både Valla Game Education och East Sweden Game berikat vårt community med bra värderingar och värdefulla kunskaper.”

Ett initiativ från Sankt Kors

Spelklustret East Sweden Game instiftades år 2017 och är ursprungligen ett initiativ från fastighetsbolaget Sankt Kors med syfte att etablera och växa dataspelsbranschen i Östergötland. East Sweden Game har sedan starten fokuserat på att, genom att skapa gemenskap och community för människorna bakom spelen, attrahera och behålla talang i regionen. Satsningen har gett resultat; 2022 nådde spelbranschen i Östergötland för första gången en omsättning på över 100 miljoner kronor och tillväxten fortsätter.

ESG Inclusion Scholarship är ytterligare ett sätt att lyfta olika individer med stor betydelse för den regionala spelbranschens utveckling. Stipendiet, som är på 5.000 kronor, ska uppmuntra till aktivitet och utbildning som bidrar till stipendiatens personliga utveckling. Jurygruppen består av personal på East Sweden Game.

Relaterade Artiklar