Hem NYHETER Tekniktrubbeldagar på Elgiganten!

Tekniktrubbeldagar på Elgiganten!

Publicerat av: Redaktionen

Utan kunskap och tekniska förutsättningar hamnar människor utanför den digitala världen som andra tar för given.

Tekniktrubbeldagar på Elgiganten! 3Det blir svårt att hitta och söka jobb. Att följa barnets lärande på skolwebben. Att ta del av information, utföra bankärenden och kanske går man också miste om många sociala kontakter.

– Den tekniska utvecklingen går för fort för somliga och det skapar klyftor och utanförskap i samhället. Det handlar dels om tillgång till teknik, dels om kompetens att kunna nyttja den – till exempel har många teknikprodukter hemma med funktioner som de inte vet hur man ska använda. På Elgiganten har vi en ambition att försöka minska det tekniska och digitala utanförskapet som råder i samhället, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten i Sverige.

Redan i somras tog Elgiganten ett viktigt kliv när de närvarade på Almedalsveckan för att diskutera de tekniskt utanförskapet. Under vistelsen i Almedalen lanserades en rapport baserad på en nordisk kartläggning som Elgiganten har genomfört sedan 2008. Tekniktrubbel, som rapporten heter, visar bland annat att 73 procent av de äldre upplever att det är svårare att hänga med i den tekniska utvecklingen nu, jämfört med för bara fem år sedan. Rapporten visar också att äldre är tydligt överrepresenterade bland personer som är exkluderade från det digitala samhället. Många äldre vill samtidigt ha mer kunskap om teknik och digitala verktyg. Med detta i åtanke tar Elgiganten nästa steg i sitt arbete för att motverka tekniskt utanförskap, det har nu blivit dags att lansera tekniktrubbeldagar på Elgiganten!

Mellan den 21:a och den 24:e oktober öppnar Elgigantens butiker i Stockholmsområdet upp sina supportcenter för att dela med sig av sin kunskap – helt gratis.

Har du funderingar på hur din tekniska pryl fungerar, eller undrar du hur man installerar en app i en smartphone? Under tekniktrubbeldagarna får du den vägledning du behöver för att lösa ditt tekniktrubbel, oavsett vart din produkt är köpt.

– Genom att bistå med vägledning och digital kompetens tror vi på Elgiganten att vi kan göra skillnad! Teknikens utveckling har aldrig gått så fort som nu, det är därför helt naturligt att man stöter på utmaningar med sin teknik där hemma. Som ledande återförsäljare av hemelektronik och vitvaror vill vi bidra och försöka hjälpa dem som behöver vägledning eller mer kunskap om teknik och digitala verktyg, så att alla kan ta del av teknikens fantastiska värld, säger Niclas Eriksson.

Relaterade Artiklar