TCL Electronics visar upp 2022 års storskärmslineup Mini LED och QLED TV-modeller under IFA 2022
Hem PRODUKTNYHETER TCL Electronics visar upp 2022 års storskärmslineup Mini LED och QLED TV-modeller under IFA 2022

TCL Electronics visar upp 2022 års storskärmslineup Mini LED och QLED TV-modeller under IFA 2022

Publicerat av: Redaktionen

TCL Electronics, ett av världens snabbast växande varumärke för konsumentelektronik, visade idag upp den första TCL 98-tums QLED-TV:n som är tillgänglig på den europeiska marknaden.

TCL 98C735 är det senaste tillskottet i TCL:s XL Collection som först introducerades på den nordamerikanska marknaden förra året.

I linje med TCL:s varumärkessignatur “Inspire Greatness” erbjuder de prisbelönta storskärmsmodellerna total immersion med avancerad TV-teknik ihopkopplad med Google TV – så att tittarna kan njuta av bästa möjliga bildkvalitet och premiuminnehåll. TCL kommer att fortsätta att utöka sin XL-kollektion till fler marknader över hela världen under 2022.

Den nya XL-kollektionen i Europa omfattar TCL TV med en skärmstorlek på över 75 tum. Med olika val av skärmstorlek och teknologi, kommer tv-modellerna att passa många budgetar och leverera oöverträffade hemmabioupplevelser till användare över hela världen. Tack vare den vassa tekniken ger en extra stor skärm mer effektfull, uppslukande och engagerande underhållning som verkligen kan förflytta filmälskaren, sportentusiasten eller spelgalningen till sin favoritvärld.

TCL tar hem biokänslan

TCL XL Collection erbjuder filmentusiaster den djupt uppslukande upplevelse som finns i världens största biografer. 98-tums C735 med Google TV är den största i serien, med QLED-teknik i 4K-upplösning som ger fantastisk hembiounderhållning med enastående färger. TCL designade 98-tums C735 för att efterlikna upplevelsen från den bästa platsen i biosalongen: när man sitter cirka tre meter från 98C735-skärmen hemma kan användarna njuta av samma 60-graders synfält som när de tittar på en gigantisk 30-meters skärm från mittenraden på en biograf. Både 98C735 och 75C735 är QLED-TV och kan leverera 100 % färgåtergivning, precis som filmfotografen föreställt sig.

XL-kollektionen innefattar även 75C935 och 75C835 med Mini LED-bakgrundsbelysning som TCL utvecklat för att säkerställa toppklassvisning även i ett ljust rum. Med tusentals Mini LED-lampor visar tv-modellerna toppklassigt HDR-innehåll genom att leverera otrolig ljusstyrka och större kontrast. C935:s 1 920 lokala dimmingzoner säkerställer också djup svärta, levande färger och ännu bättre upplösning i bilder.

TCL Electronics visar upp 2022 års storskärmslineup Mini LED och QLED TV-modeller under IFA 2022Utöver detta innefattas även 85-tummaren X925 Pro, CES Best of Innovation-pristagaren med TCL:s OD Zero Mini LED-teknik och 8K-upplösning för fantastiska detaljer och klarhet.

Alla TV-apparater i 2022 XL-kollektionen stöder de flesta HDR-tekniker och format som finns på marknaden, som Dolby Vision IQ, Dolby Vision, HLG, HDR10 och HDR10+.

Spel och sport blir ännu större

För spelare som letar efter den ultimata spelupplevelsen på storskärm, erbjuder Mini LED-modellerna 75C935 och 75C835 en låg ingångsfördröjning och en uppdateringsfrekvens på upp till 144Hz och båda med HDMI 2.1-ingång. Dessa tv-modeller låter också sportfantaster njuta av en uppslukande upplevelse som om de faktiskt var på stadion – lagom till de stora sportevenemangen som äger rum i år.

En komplett hemmabioupplevelse genom ljud och design

Med sin nya XL-kollektion har TCL arbetat hårt för att utveckla en serie produkter som levererar det uppslukande ljud som krävs för att matcha skärmarnas utmärkta bildprestanda. Den senaste uppgraderingen av TCL:s exklusiva prisbelönta RAY•DANZ soundbars X937U och C935U, med 7.1.4 respektive 5.1.2 kanaler, erbjuder en spektakulär ljudscendesign och ger ett omslutande ljud tack vare Dolby Atmos och DTS:X.

Designen har man inte tummat på heller – samtliga modeller i TCL XL Collection har en elegant ramlös metalldesign som lätt passar in i alla interiörer och säkerställer maximal bildvy för att ge en uppslukande tittarupplevelse utan distraktion.

 

 

 

Relaterade Artiklar