Sveriges Radios material blir tillgängligt i röstassistenter
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR Sveriges Radios material blir tillgängligt i röstassistenter

Sveriges Radios material blir tillgängligt i röstassistenter

Publicerat av: Redaktionen

Röststyrning, röstassistenter och smarta högtalare blir allt populärare och håller på att förändra publikens medievanor.

Nu utvecklar Sveriges Radio appar till flera av de nya plattformarna. Först ut är röstassistenten Google Assistent för smarta mobiler som börjar rullas ut på svenska i dag.

Sveriges Radios material blir tillgängligt i röstassistenter 1

Sveriges Radios material i Google Assistent.

Röststyrning, röstassistenter och smarta högtalare blir allt populärare och utvecklas hela tiden. I USA väljer till exempel allt fler att lyssna på radio genom smarta högtalare och med hjälp av röstassistenter. När de nya plattformarna nu, med Google Assistent* först ut, börjar kommunicera på svenska har Sveriges Radio utvecklat appar (så kallade Actions eller skills) till flera av dem.

– För Sveriges Radio som har ljudet i fokus är det självklart att vi ska göra vårt material tillgängligt på de nya plattformarna. Det blir ett sätt att ta del av Sveriges Radios utbud som kan göra radiolyssnandet enklare, personligare och mer lättillgängligt. Den som använder en röstassistent i mobilen kan till exempel be den att spela de senaste nyheterna från Ekot eller att byta kanal, säger Sveriges Radios innovationsdirektör Simon Gooch.

Simon Gooch skriver mer om utvecklingen och användandet av röstassistenter och smarta högtalare på Sveriges Radio-bloggen: http://sverigesradio.se/sverigesradiobloggen

* Google Assistent är en digital röstassistent för smarta mobiler, som med start i dag börjar rullas ut och finnas tillgänglig för kompatibla Android-enheter. För iOS-användare går det inom kommande veckor att ladda ned appen Google Assistent i App Store.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>