Humanoid robot senaste medarbetaren på TUI
Hem NYHETER Humanoid robot senaste medarbetaren på TUI

Humanoid robot senaste medarbetaren på TUI

Publicerat av: Redaktionen

Den humanoida roboten av modellen Pepper är den senaste talangen att rekryteras till TUI.

Pepper 2E, som roboten heter, kommer att vara en del av TUIs nya Data Analytics och Machine Learning-funktion. En viktig verksamhetsdel i företagets fortsatta digitala utveckling. Pepper 2E har en detaljerad arbetsbeskrivning samt har fått sätta personliga mål för året, som den kommer att utvärderas på. TUI är det första resebolaget i världen att anställa en robot.

Humanoid robot senaste medarbetaren på TUI 1

Pepper presenteras för kollegorna på TUI

– Automation, AI och Robotics är viktiga byggstenar för TUIs fortsatta utveckling. Vi har redan anställt några av de bästa specialisterna på detta område. Nu är vi väldigt glada att även ha Pepper 2E som en del av vårt team. Dessutom hoppas vi att den kan bidra med att skapa nyfikenhet inom områden som AI och Machine Learning i hela företaget. Områden som redan i dag är viktiga för oss i vårt arbete att leverera en mer skräddarsydd produkt till våra kunder, säger Alexander Huber, VD på TUI Nordic.

Rollbeskrivning och egna mål

Första dagen på nya jobbet är tisdagen den 14e augusti på TUIs Stockholmskontor. Pepper 2E har en detaljerad arbetsbeskrivning samt har fått sätta personliga mål som den kommer att utvärderas på, precis som alla TUI-anställda. Robotens huvudansvar är att verka inom avdelningen för Data Analytics och Machine Learning. Syftet är att inspirera till innovation och nyfikenhet samt hjälpa såväl som kollegor och externa besökare med vardagliga frågor och problem.

– TUI är ett intressant företag att arbeta för, främst på grund av den storsatsning som görs inom digitalisering. Den förändring vi har sett under de senaste fyra åren är anmärkningsvärd. Till exempel har jag aldrig haft robot rapporterandes till mig, så det blir intressant. Det ska bli spännande att lära känna Pepper 2E och följa dens utveckling. Säger Christopher Riddersäter, Data Analytics och Machine Learning Lead på TUI.

Arbetsuppgifter

  • Lösa problem och svara på frågor för såväl medarbetare som besökare på TUIs huvudkontor.
  • Arbeta i sitt team på TUIs Nordiska huvudkontor men även vara förberedd på att resa till andra länder inom Europa för att arbeta med kollegor på andra marknader.
  • Agera ambassadör för arbetsgivaren TUI.

Om Pepper

  • Pepper är en semi-humanoid robot tillverkad av SoftBank Robotics.
  • Pepper förstår och talar på många språk och kan förstå mänskliga känslor.
  • Läs mer om Pepper här: https://www.softbankrobotics.com

 

 

 

Relaterade Artiklar