Nu lanseras Tele2 Samarbete – en ny komplett kommunikationslösning för offentlig sektor
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR Nu lanseras Tele2 Samarbete – en ny komplett kommunikationslösning för offentlig sektor

Nu lanseras Tele2 Samarbete – en ny komplett kommunikationslösning för offentlig sektor

Publicerat av: Redaktionen

Tele2 AB (”Tele2“) (Nasdaq Stockholm: TEL2 A och TEL2 B) lanserar en ny komplett kommunikationslösning anpassad för offentlig sektor.

Tjänsten heter Tele2 Samarbete och kombinerar chattfunktion, videomöten, whiteboard och dokumentdelning – allt samlat under ett tak.

Lösningen är den första i sitt slag som möjliggör samarbete utan att bekymra sig för att känslig data lämnar Sverige.

Tele2 Samarbete är tänkt att ersätta befintliga samarbetsverktyg för organisationer som behandlar personuppgifter och annan känslig information. Tjänsten är designad efter det gemensamma arbete som bland annat Skatteverket, Försäkringskassan, Trafikverket och flera andra organisationer färdigställde i projektet Digital samarbetsplattform för offentlig sektor (dSam).

En av de största fördelarna med Tele2 Samarbete är att all datahantering och lagring utförs i Sverige av en svensk leverantör, vilket ger digital suveränitet, långsiktig informationssäkring och möjlighet att uppfylla juridiska, finansiella och andra regulatoriska skyldigheter. Tjänsten kan erbjudas både som en molntjänst och som en komplett lösning för installation i en organisations egen IT-miljö, där Tele2s personal kan ta ett ansvar för tjänstens funktion, tillförlitlighet och utveckling.

Efterfrågan på suverän och säker kommunikation belyses i The Future of Secure Communications, en global studie som genomförts av Forrester Consulting på uppdrag av Element. Den visar att teknikledare vill ha en kommunikationsplattform som erbjuder end-to-end-kryptering (78 %), digital suveränitet (71 %), och federation med andra organisationer (69 %).

Studien belyser också att länder med en stark Work From Home-kultur, som Sverige, kämpar med skugg-IT. Globalt säger 74 % av ledarna att de upplever utmaningar med att säkra intern kommunikation på grund av ökningen av hybridarbete.

–        Vi följer utvecklingen noga och anpassar vårt erbjudande efter vad respektive segment på marknaden efterfrågar. Det gedigna arbetet inom projektet Digital samarbetsplattform för offentlig sektor visade tydligt att det i offentlig sektor finns ett behov av säkra samarbetslösningar som hanterar även vår känsligaste data. Tele2 Samarbete kompletterar våra befintliga produkter och tjänster för att hantera säkra meddelanden och samarbeten, och för att bekämpa skugg-IT-problem med konsumentmeddelandeappar, säger Stefan Trampus, affärsområdeschef för företagsmarknaden på Tele2.

Tele2 kommer att tillhandahålla tjänsten med hjälp av Element Server Suite (ESS), en avancerad öppen plattform baserad på Matrix-protokollet som inkluderar en rad företagsklassade funktioner för storskaliga installationer.

–        Vi är glada att tillsammans med Tele2 kunna ge organisationer denna möjlighet för digitalt suveränt och säkert samarbete. Genom Tele2 Samarbete kommer Element att finnas tillgängligt både som en managerad tjänst och integrerad i kundens IT-miljö, säger Amandine Le Pape, medgrundare och chief operating officer, på Element.
Digitala möten i tjänsten sker i Tele2 Video. Det gör det möjligt att delta i Tele2 Samarbetsmöten från dator, standardsbaserade konferenssystem, telefon och till och med Skype-klienter. Tele2 Video innehåller också kompletta lösningar för rumssystem som tjänst, säker identifiering av externa gäster med exempelvis Bank-ID och lösningar för inspelning och streaming.

I Tele2 Samarbete ingår även en sömlös integration av en digital whiteboard från NUITEQ, som främjar interaktivitet och engagemang i moderna möten.

Nu lanseras Tele2 Samarbete – en ny komplett kommunikationslösning för offentlig sektor

–        På NUITEQ är vi otroligt glada över att vara en del av Tele2:s Samarbete, vilket representerar en betydelsefull milstolpe för oss. Vi strävar efter att skapa säkra digitala verktyg för moderna och kreativa möten där whiteboarden är i fokus, samtidigt som vi lägger stor vikt vid digital suveränitet, säger Harry van der Veen, VD och grundare av NUITEQ.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar