Zoom AI Companion finns nu tillgänglig på svenska
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR Zoom AI Companion finns nu tillgänglig på svenska

Zoom AI Companion finns nu tillgänglig på svenska

Publicerat av: Redaktionen

Nu tillgängliggörs en svensk version av Zoom AI Companion – Zoom-plattformens nya AI-baserade verktyg som hjälper användarna att öka produktiviteten och effektivisera såväl samarbete som arbetsflöden.

Zoom Communications tillkännager nu att plattformens nya AI-funktion Zoom AI Companion finns tillgänglig på svenska.

“Vi på Zoom har som mål att leverera bästa möjliga kvalitet och tillföra värde till våra kunder.  Därför ger vi nu svenska Zoom-användarna möjligheten att använda AI-funktionerna på svenska, för att ytterligare underlätta deras hybridarbete. Vi erbjuder AI Companion till alla våra användare utan extra kostnad och kommer fortsätta att utöka plattformen med nya AI-funktioner, så att användarna även framöver kan dra nytta av plattformens många AI-alternativ,” säger Ole Mygind, försäljningschef för Zoom i Norden och Benelux.

Zoom AI Companion finns nu tillgänglig på svenska

Utöver Zooms språkuppgradering av AI Companion med ytterligare 32 språk, inklusive svenska, utökas det även med flera nya funktioner och förbättringar av de befintliga lösningarna. En av dessa är en mötescoaching-funktion, som utför talanalyser under ett möte, med fokus på talhastighet och utfyllnadsord, vilket ger föredragshållare värdefulla insikter i hur man bäst interagerar och engagerar deltagarna i Zoom-möten. Dessutom är AI Companion nu tillgänglig även i Zoom Events, där användare kan få hjälp med att skriva e-postmeddelanden relaterade till exempelvis deltagarregistrering, marknadsföring och biljettförsäljning.

 En resursbesparing som främjar kommunikation

Sedan Zoom AI Companion lanserades i september har det redan nyttjats av 125 000 användarkonton på plattformen. En Zoom-kund som har haft stor nytta av verktyget är mjukvaruföretaget Bizzycar, som verkar inom fordonsindustrin.

“Zooms verktyg AI Companion hjälper oss att bli bättre kommunikatörer. Vi är mycket imponerade av de exakta resultat som verktyget levererar. I praktiken använder vi särskilt AI-funktionen i samband med möten – för att förbereda agendor, sammanfatta take-aways och delegera arbetsuppgifter. Vi har sparat in på både interna och externa resurser, med hjälp av Zooms verktyg, som nu löser många arbetsuppgifter som vi annars skulle behöva få hjälp med utifrån,” säger Lucas Oliveira, COO på Bizzycar.

Ny och flexibel arbetsplats

Zooms senaste tillskott heter Zoom Docs, som även det är baserat på artificiell intelligens. Funktionen är en optimering av plattformen, som ger användarna en ny och flexibel arbetsyta med möjlighet att skapa textdokument, tabeller och infoga bilder, samt textblock med dra och släpp-funktioner. Verktyget ska underlätta för användare att organisera data och uppgifter, hantera projekt mellan olika arbetsgrupper, samt generellt optimera flöden och hybridarbete. Zoom Docs tillgängliggörs i början av 2024.

Relaterade Artiklar