Sverige står stilla när landslaget spelar, men i halvtid shoppar vi elektronik
Hem NYHETER Sverige står stilla när landslaget spelar, men i halvtid shoppar vi elektronik

Sverige står stilla när landslaget spelar, men i halvtid shoppar vi elektronik

Publicerat av: Redaktionen

Fotbollsfebern har slagit till på allvar i Sverige och när landslaget ikväll spelar åttondelsfinal kommer landet stå stilla.

Enligt Klarnas statistik så slutar svenskarna shoppa under de 90 min som matchen pågår, men i halvtidspausen passar vi på att uppgradera tittarupplevelsen.

Det är åtminstone en trolig tolkning av den data Klarna tagit fram från Sveriges tre inledande gruppspelsmatcher. Shoppingen minskade i snitt med 22% i matchernas första halvlek jämfört med samma tider och dagar de fyra veckorna före EM. Men under den 15 minuter långa halvtidspausen av Sveriges matcher så har köpen av elektronik skjutit i höjden och istället ökat med 59%.

– När det på grund av restriktionerna varit svårare att se matchen i större sällskap på sportbarer eller andra offentliga platser så har många säkerligen samlats hemma i vardagsrum och då har nog många upplevt ett behov av en bättre TV, bättre ljud eller en “second screen”, säger Klarnas presschef Niklas Gillström.

Mer statistik:

  • De kategorier som sjönk mest under Sverige-matchernas första 45 minuter är kläder och skor (-47%), smycken och accessoarer (-43%) och barnprodukter (-32%).
  • Elektronik ökade med 59% under halvtidspausen jämfört med samma tider och dagar de föregående fyra veckorna, medan barnprodukter minskade med 50% och underhållning med 33%.
  • Den kategori som minskade mest under hela matchen var underhållning som minskade med 33% totalt.

Sverige står stilla när landslaget spelar, men i halvtid shoppar vi elektronikSåhär har vi tagit fram siffrorna:
Vi har tittat på volymtransaktioner inom elva olika kategorier där varje match är uppdelad i fem delar: första halvlek, pausen på 15 minuter, andra halvlek, hela matchtiden inklusive pausen, och den första timmen efter matchens slut. Vi har sedan skapat jämförelsevärden som är ett snitt av exakt samma dag och tid upp till fyra veckor innan. Siffrorna visar den procentuella ökning/minskning i volym som skett under matchen i förhållande till jämförelsevärdet.Samtliga tre gruppspelsmatcher för Sverige är inkluderade i resultaten.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>