Svenska Once Upon – först i världen med sömlöst fotoboksskapande
Hem APPAR Svenska Once Upon är nu först i världen med sömlöst fotoboksskapande

Svenska Once Upon är nu först i världen med sömlöst fotoboksskapande

Publicerat av: Redaktionen

Appen har funnits i flera år.

Nu tar Once Upon ytterligare kliv genom att lansera tjänsten även på webben.

Möjligheten att kunna skapa sin bok sömlöst på olika plattformar samtidigt är företaget ensamma om i fotoboksbranschen.

– Det känns fantastiskt att kunna säga att Once Upon bryter ny mark. Förhoppningen är att vi kan få ännu fler att upptäcka vår tjänst och hur enkelt det är att spara fina och ovärderliga minnen, som ju faktiskt bilder är, säger Lina Andersson, CEO och grundare på Once Upon.

Påbörja boken med mobilbilder på din iPad, fortsätt skapa på webben hemma i soffan med bilder från datorn eller externa hårddisken, ta upp din smartphone nästa morgon och bygg slutet av boken i bussen på väg till jobbet. I och med sömlösheten* mellan Once Upons nya webb-funktion och appen är det här en realitet.

– Om du lägger till en bild på webben kan du direkt se den i din smartphone och vice versa. Lite som Spotify men där är det musik och hos oss fotoböcker, säger Linus Nilsson, produktchef och medgrundare på Once Upon.

– Vi är inte först med att finnas både på app och webb, men vi har inte hittat någon annan tjänst som är lika sömlös som den vi nu erbjuder, fortsätter Linus. Och han har frågat sig varför det är så.

– Det handlar nog om att många har en annan syn på fotoboksskapande, att hela boken ska göras i ett svep. Vi tror mer på att skapa lite i taget, att du t.ex. bygger din årsbok under året istället för i slutet. Och då vi fått samma signal från våra kunder var det självklart att göra det möjligt att sprida ut skapandet, inte bara över tid utan också plattformar, berättar Linus.

Svenska Once Upon har sedan säljstarten 2017 haft en snabb tillväxt och ökade omsättningen med drygt 120 procent från 2020 till 2021. Bolaget omsatte drygt 94 miljoner kronor 2021. Nu hoppas det Skellefteåbaserade företaget att ännu fler ska upptäcka hur enkelt och värdefullt det är att bevara sina minnen.

– Marknaden för en webb-baserad fotobokslösning är enligt undersökningar vi gjort rejält mycket större än appens så i och med det här attraherar vi ett bredare spektrum av människor, säger Lina Andersson.

Svenska Once Upon – först i världen med sömlöst fotoboksskapandeMarknaden för det sömlösa skapandet vet de fortfarande ingenting om men de tror att den på sikt kan vara väldigt stor.

– Vi tror verkligen på lösningen då den är designad för människan och hjälper till att göra det så smidigt och enkelt som möjligt, utan att för den skull tumma på slutresultatet som fortfarande håller en väldigt hög kvalitet, säger Linus Nilsson.

Efter lanseringen – vad händer nu?

– Vi nöjer oss inte här utan kommer att fortsätta att förbättra både app och webb. Vi har mycket annat spännande på gång också men först ska vi alla ta en välbehövlig semester. Många har jobbat väldigt hårt med att få det här klart före sommaren, avslutar Linus.

*Definition av Once Upons sömlöshet: Möjligheten att skapa en bok på flera plattformar samtidigt. Om du lägger till en bild på webben kan du omedelbart se den i appen och vice versa.

Relaterade Artiklar