Matsmart är det mest hållbara varumärket inom e-commerce enligt svenska konsumenter
Hem E-HANDEL Svenska konsumenter har rankat Matsmart som landets mest hållbara e-handelsvarumärke, enligt Sustainable Brand Index

Svenska konsumenter har rankat Matsmart som landets mest hållbara e-handelsvarumärke, enligt Sustainable Brand Index

Publicerat av: Redaktionen

Matsmart kammar hem förstaplatsen som årets mest hållbara varumärke inom E-commerce i Sustainable Brand Index.

Utmärkelsen baseras på svenska konsumenters uppfattningar om vilka som är de mest hållbara varumärkena.

Sustainable Brand Index är Europas största oberoende konsumentundersökning med fokus på varumärkens hållbarhet.

Matsmart tar hem förstaplatsen i Sustainable Brand Index i kategorin e-commerce. Det innebär att svenska konsumenter uppfattar Matsmart som det mest hållbara varumärket inom sin kategori. Matsmarts affärsmodell bygger på att rädda mat och andra produkter från att slängas. Det kan röra sig om produkter som fått felprintade etiketter, ett utgående sortiment eller varor med kort datum.

  • Matsmart är det mest hållbara varumärket inom e-commerce enligt svenska konsumenter

    Svenska konsumenter har rankat Matsmart som landets mest hållbara e-handelsvarumärke, enligt Sustainable Brand Index

    Det här är verkligen den finaste utmärkelsen vi hade kunnat få! Hela vår anledning till att finnas till är för att putta matsystemet i en mer hållbar riktning: framförallt genom att se till att ingen mat kastas i onödan. Men de verkliga hjältarna är våra kunder som räddar alla varor, säger Josefin Fridstrand, Sverigechef på Matsmart.

Sustainable Brand Index är Europas största oberoende varumärkesundersökning med fokus på hållbarhet.

Studien utgår från såväl miljömässig som social hållbarhet och undersöker konsumenternas uppfattning av hur hållbara olika varumärken är.

  • Det är ett sådant slöseri med resurser att producera mat och konsumentprodukter som inte kommer till användning eller äts upp. Därför är det en jättevinst för klimatet att rädda mat. Och vi arbetar ständigt med att utveckla vår affär för att kunna ta ett större ansvar. Här ser jag att vi har stor potential som e-handel. Bra data och centrala logistikflöden är, hur torrt det än låter, en nyckel för mer effektiv matdistribution med noll svinn, säger Josefin Fridstrand.

Sustainable Brand Index studie genomförs bland allmänheten mellan 16-75 år. Totalt har studien 70 000 respondenter över marknaderna och varje varumärke har blivit utvärderat av minst 1 000 randomiserade respondenter. Studien genomfördes december 2021- januari 2022.

 

Relaterade Artiklar