Storytel och Avanza inleder unikt ljudbokssamarbete
Hem NYHETER Storytel och Avanza inleder unikt ljudbokssamarbete

Storytel och Avanza inleder unikt ljudbokssamarbete

Publicerat av: Redaktionen

Nu inleder Storytels svenska förlagsverksamhet ett unikt samarbete med Avanza i form av två originalproduktioner som lanseras 2019:

Storytel och Avanza inleder unikt ljudbokssamarbete 4Sparskolan och Aktieskolan. Sparekonomen Johanna Kull och börsexperten Nicklas Andersson, båda från Avanza, skriver manus och läser in de två ljudböckerna.

Storytel tar nästa steg i sin satsning på affärslitteratur genom att inleda ett unikt samarbete tillsammans med Avanza. Det är första gången Storytel inleder ett originalsamarbete med en kommersiell aktör:

– Intresset för privatekonomi växer, men vi kände att det saknades en heltäckande skola om privatekonomi i ljudboksvärlden. Därför har vi sökt en kunskapsbärande aktör som kan skapa unika serier tillsammans med Storytel. Avanza är precis den partner som vi har letat efter och jag är stolt över att Storytels originalutgivning fortsätter att bryta ny mark inom förlagsbranschen, säger Joakim Tholén på Storytel Publishing.

Avanza har en lång erfarenhet av att kommunicera digitalt med sina kunder, både via webb och sociala medier, och driver även den populära Avanzapodden där sparekonomen Johanna Kull och börsexperten Nicklas Andersson pratar om sparande på ett lärande och underhållande sätt.

– Vi letar alltid efter nya kanaler att dela med oss av vår kunskap och det är jättekul att vi nu också kan nå ut till den breda målgrupp som finns på Storytel. Det är ett spännande samarbete där vi med ljudböckerna nu får möjlighet att hjälpa ännu fler människor att få en bättre koll på sin privatekonomi, och förhoppningsvis även inspirera dem att ta nästa steg i sitt sparande, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza.

Samarbetet mellan Storytel och Avanza består av två originalproduktioner som kommer att finnas tillgängliga exklusivt på Storytel. Sparskolan och Aktieskolan är skrivna direkt för ljud av Avanzas Johanna Kull och Nicklas Andersson i samarbete med ljudboksexperterna på Storytel Publishing.Storytel och Avanza inleder unikt ljudbokssamarbete 5

Sparskolan i nio delar läses in av Johanna Kull och finns tillgänglig på Storytel från och med den 14 januari 2019.

Storytel och Avanza inleder unikt ljudbokssamarbete 6

Aktieskolan i tio delar delar läses in av Nicklas Andersson och kommer att finnas tillgänglig på Storytel under 2019.

Storytel har sedan 2016 tagit fram berättelser för vuxna och barn som är skrivna direkt för ljud. Storytels egna förlagsverksamhet ger även ut non-fiction, bland annat sammanfattad affärslitteratur som publiceras i ett kortare ljudboksformat om cirka 30 minuter.

Relaterade Artiklar