Storbritannien ändrar deadline för när CE-märkningen måste ersättas av UKCA-märkning
Hem DETALJHANDEL Storbritannien ändrar nu deadline för när CE-märkningen måste ersättas av UKCA-märkning

Storbritannien ändrar nu deadline för när CE-märkningen måste ersättas av UKCA-märkning

Publicerat av: Redaktionen

Tidsfristen för när företag måste ersätta CE-märkningen med UKCA-märket har förlängts.

Enligt tidigare bestämmelser skulle det inte längre vara godkänt att efter årsskiftet ha en CE-märkning på en produkt som görs tillgänglig i Storbritannien.

Storbritannien ändrar deadline för när CE-märkningen måste ersättas av UKCA-märkningDenna deadline har nu förskjutits två år fram i tiden, vilket innebär att du kan fortsätta att använda CE-märkningen för den brittiska marknaden fram till den 31 december 2024.

Då en produkt ska placeras på den brittiska marknaden behöver den alltså inte märkas om eller certifieras enligt UKCA-kraven om den redan är CE-märkt.

Du hittar mer information om UKCA här och på Marknadskontrollrådets webbplats.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>