Sonys nya flaggskepp 7.1.2-kanalig Soundbar, HT-A7000, omger dig med realistiskt ljud
Hem PRODUKTNYHETER Sonys nya flaggskepp 7.1.2-kanalig Soundbar, HT-A7000, omger dig med realistiskt ljud

Sonys nya flaggskepp 7.1.2-kanalig Soundbar, HT-A7000, omger dig med realistiskt ljud

Publicerat av: Redaktionen

Idag presenterar Sony sitt flaggskepp inom soundbars, HT-A7000, som låter dig upptäcka en helt ny nivå av uppslukande och realistiskt ljud.

Förstklassigt surroundljud

HT-A7000 har 7.1.2-kanaligt surroundljud med två uppåtriktade högtalare som återger ljud ovanifrån, två riktade diskanter och fem framåtriktade högtalare för en bredare ljudupplevelse samt två inbyggda subwoofers för en djupare bas.

Tillsammans med Vertical Surround Engine och S-Force PRO Front Surround skapar HT-A7000 ett virtuellt surroundljud som omger dig från alla håll så att du kan njuta av Dolby Atmos® och DTS:X® till fullo.

Med hjälp av Sonys Vertical Surround Engine kan HT-A7000 placera ljud i ett vertikalt plan så att du kan uppleva ljudet ovanifrån, utan takhögtalare. S-Force Pro Front Surround producerar ett uppslukande virtuellt surroundljud som når dig från båda sidor.

Sofistikerad högtalarteknik

Sonys nya flaggskepp 7.1.2-kanalig Soundbar, HT-A7000, omger dig med realistiskt ljudHT-A7000 kommer med två uppåtriktade högtalare som reflekterar ljudet i taket så att det upplevs komma ovanifrån. När de uppåtriktade högtalarna sedan kombineras med Vertical Surround Engine blir ljudupplevelsen ännu mer atmosfärisk.

De riktade diskanterna gör så att ljudet studsar mot väggarna och utvidgar surroundljudet, för att ge en uppslukande upplevelse som blir större än storleken på TV:n. När detta kombineras med S-Force PRO Front Surround utvidgas surroundljudet ytterligare vilket förhöjer upplevelsen ännu mer.

De uppåtriktade högtalarna, den inbyggda subwoofern och de främre högtalarna är av X-Balanced Speaker design, en unik rektangulär form för att maximera högtalarmembranområdet. Dessutom bidrar designen till att öka trycket, vilket ger en kraftigare bas och klarare röster.

Låt dig uppslukas av musik, film och spel av högsta kvalitet

Med HT-A7000 väcks musiken till liv som aldrig förr. Upptäck ett nytt sätt att lyssna på musik med 360 Reality Audio[1][2], som erbjuder en upplevelse lik den du får vid en live-konsert eller i studion. Du kan njuta av 360 Reality Audio på Amazon Music HD, Deezer, nugs.net och TIDAL. Du kan även lyssna på musik som artisten själv avsåg med hjälp av High-Resolution Audio, som återger kristallklar detaljrikhet.

HT-A7000 har DSEE Extreme, som använder Edge-AI för att skala upp komprimerade filer i realtid så att det högkvalitativa ljudet som går förlorat vid digital komprimering återställs för en mer komplett lyssningsupplevelse.

När det kommer till filmer och spel så skapar HT-A7000 livliga scener, fulla av verklighetstrogna färger och djup. Den ursprungliga bildkvalitén bevaras när den spelas upp via HT-A7000 så att du kan bli helt uppslukad av filmer. Spel och filmer blir mer spännande och realistiska eftersom HT-A7000 stöder alla de senaste formaten såsom 8K HDR, 4K120 och Dolby Vision.

Ta steget längre med extra subwoofer och bakhögtalare

För ännu djupare bas kan du lägga till en trådlös subwoofer (tillval). Genom att ha två typer av subwoofers, kan den inbyggda subwoofern i HT-A7000 hantera bas och sång medan den trådlösa subwoofern (tillval) fokuserar på ljud i det lägre frekvensområdet. För att få en fyllig bas kan du lägga till subwoofern SA-SW5, med 300W av djup och fyllig bas från en 180 mm drivenhet med passiv slavbas. Du kan också välja att koppla subwoofern SA-SW3, med 200W ljud från en subwoofer med kompakt basreflex och 160 mm drivenhet. För att få ännu fler spännande filmupplevelser med ljud direkt bakom dig, kan du lägga till de trådlösa bakhögtalarna SA-RS3S som är utrustade med en uteffekt på totalt 100W, som ger ett bredare surroundljud. Dessa är också utrustade så att de kan hängas på väggen.

Perfekt surroundljud för ditt rum

HT-A7000 har inbyggda mikrofoner som ger dig ett perfekt surroundljud i ditt rum, utan att du behöver placera enheterna i exakt nivå med varandra. Genom funktionen Sound Field Optimization så mäts rummets höjd och bredd på ett smart sätt samt positionen för den externa subwoofern och de bakre högtalarna. Den optimerar även ljudet så att det passar storleken på ditt rum. HT-A7000 låter dig njuta av Sound Field Optimization med eller utan extra högtalare och är enkel att använda – du behöver bara aktivera den i grundinställningarna eller hemmenyn.

Passar bäst ihop med Sonys TVs

När du ansluter till en BRAVIA-TV med Acoustic Center Sync via den medföljande kabeln blir både soundbaren och TV:n den centrala högtalaren i ditt hemmabiosystem. Detta gör att du kan höra dialogen exakt ifrån där karaktären befinner sig i scenen. Både handlingar och ljud matchar exakt med varandra så att upplevelsen blir mer uppslukande.

Med ett integrerat menysystem visas ljudfältets inställningar automatiskt på BRAVIA TV:ns meny, för snabbinställningar som ger enkel kontroll av ljudläge, ljudfält samt volym.

Omnidirectional Block Design

HT-A7000 och tillvalshögtalarna har utformats under ett gemensamt koncept för ett helt sammanhängande utseende. Dess sofistikerade rundade kanter består av ett enda stort block som ger brett ljud som sprider sig. Kombinationen av fylliga materialstrukturer gör att den enkelt passar in i alla vardagsrum.

Njut av musik med hela familjen

Få enkel tillgång till populära musiktjänster såsom Spotify och streama alla dina favoritalbum och spellistor med det inbyggda Chromecast, Spotify Connect eller Apply AirPlay 2 på HT-A7000. Du kan streama trådlöst från din smartphone via Bluetooth eller använda inbyggt wifi för att streama musik från dina egna enheter.

Röstkontroll

Soundbaren är kompatibel med enheter som stöder Google Assistant med inbyggd Chromecast samt Amazon Alexa[7][8]. Du kan lägga till HT-A7000 till din högtalargrupp via Google Home-appen för att spela musik, justera volymen eller använda många andra funktioner genom att använda röstkommando.

Enkel anslutning

HT-A7000 är nästintill redo att användas direkt. Du behöver bara koppla in och ansluta den till din TV via HDMI eARC-anslutningen, för att sedan starta den. Med USB, ljudingång för optiskt och analogt, HDMI in och ut (eARC) samt S-CENTER OUT för kompatibla BRAVIA-modeller har du alla anslutningar du behöver för att uppleva ett fantastiskt surroundljud.

• HT-A7000 kommer att finnas tillgänglig från september 2021 till ett riktpris på cirka 15 000 SEK.

• SA-RS3S (Tillval) Trådlösa bakhögtalare kommer att finnas tillgängliga från september 2021 till ett riktpris på cirka 5000 SEK.

• SA-SW5 (Tillval) Subwoofer kommer att finnas tillgänglig från september 2021 till ett riktpris på cirka 8000 SEK.

• SA-SW3 (Tillval) Subwoofer kommer att finnas tillgänglig från september 2021 till ett riktpris på cirka 5000 SEK.

Relaterade Artiklar