En mindre buss på åtta ton som spottar ur sig kommunikation – PostNord Strålfors och Ljungby har en ny tryckare i stan
Hem PRODUKTNYHETER En mindre buss på åtta ton som spottar ur sig kommunikation – PostNord Strålfors och Ljungby har en ny tryckare i stan från Canon

En mindre buss på åtta ton som spottar ur sig kommunikation – PostNord Strålfors och Ljungby har en ny tryckare i stan från Canon

Publicerat av: Redaktionen

PostNord Strålfors, expert på att skapa kommunikationslösningar för företag, har valt att effektivisera och modernisera sin arkproduktion och väljer att investera i en ny arkinkjetskrivare från Canon.

I förfrågan fanns kravet på produktion dygnet runt, alla dagar på året.

Ett krav från PostNord Strålfors var att skrivaren skulle kunna arbeta dygnet runt. Detta visar att det tryckta mediet fortfarande är livskraftigt och behovet är fortsatt stort från deras kunder i Sverige och Norden. Canon VarioPrint iX3200 är skrivaren som kan liknas vid en mindre buss. Åtta ton, tio meter bred och 2,5 meter hög kräver sin scen och sitt utrymme. I Ljungby skapas en stor del av PostNord Strålfors produktion av trycksaker för Sverige och Norden.

– Våra kunder har fortsatt en stor efterfrågan på och behov av fysisk kommunikation tryckt på papper och det är en viktig del av vårt fullskaliga omnichannel-erbjudande. PostNord Strålfors vill kunna tillgodose kundernas förväntningar på en kostnadseffektiv, modern, och högkvalitativ arkproduktion. Investeringen i Canon VarioPrint iX3200 och Canon ImagePRESS C10010VP i kombination med Canon PRISMAproduction Software Workflow gör att vi fortsatt kommer kunna leverera en mycket hög grafisk tryckkvalitet med en optimerad kostnadskontroll, säger Lisbet Karlsson, Head of Production på PostNord Strålfors.

En mindre buss på åtta ton som spottar ur sig kommunikation – PostNord Strålfors och Ljungby har en ny tryckare i stan

Samarbete med fokus på fart och sänkta kostnader

– De nya skrivarna ersätter ett antal äldre skrivare. De skapar förutsättningar för att både effektivisera produktionen ytterligare och förbättra printkvalitet och kapacitet. Canon VarioPrint iX3200 är en snabb skrivare med kapacitet att trycka fler än 9 000 SRA3-sidor per timme eller 320 A4-sidor per minut, säger Lisbet Karlsson, Head of Production på PostNord Strålfors.

–Vi hjälper företag att kunna fokusera på sina kärnverksamheter. Vi digitaliserar och automatiserar arbetsprocesser och arbetsflöden vilket gör att våra kunder hållbart kan förbättra sin verksamhet. Det handlar om ett samarbete där kunden är fullt involverad i en affärsutvecklingsprocess med Canon. Vi tar fram en produktionslösning som både effektiviserar och sänker PostNord Strålfors kostnad, säger Ulf Nilsson Affärsutvecklare hos Canon Svenska AB.

Skrivaren levereras i 52 lådor och den byggs ihop från varsin ände i team om två under två veckor. Från pappersmagasinet till output. Maskinen styrs av en person och sex medarbetare hos PostNord Strålfors är utbildade i att hantera den. Intressant är att samtliga är kvinnor i en annars ganska mansdominerad bransch.

Relaterade Artiklar