Nu kan du se var SL-bussen befinner sig med hjälp av Travis
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Nu kan du se var SL-bussen befinner sig med hjälp av Travis

Nu kan du se var SL-bussen befinner sig med hjälp av Travis

Publicerat av: Redaktionen

Från och med idag kan resenärerna äntligen få svar på var bussen verkligen befinner sig med hjälp av några få klick i Travis.

Genom att koppla samtliga bussars GPS-position till Travis reseplanerare får SL-resenärerna koll på om bussen är i tid.

− Äntligen kan vi förflytta kollektivtrafikens trafikinformation in i framtiden, på riktigt. Genom att trycka på en valfri hållplats i appen och sen på den buss du letar efter så kommer bussen att visa sig på kartan. Då kan du se exakt var bussen befinner sig och få svar på frågor som ”har jag missat den”, ”hur långt bort är nästa om jag missar denna” eller ”kommer den verkligen om 2 minuter”, säger Eric Steijer, affärschef för Travis.

Nu kan du se var SL-bussen befinner sig med hjälp av TravisAtt förbättra trafikinformationen är en avgörande komponent för att fler ska känna tillit till att kollektivtrafiken fungerar. Att var än jag själv befinner mig också kunna se var bussen befinner sig skapar en trygghet som inte vanliga tidtabeller eller informationstavlor kan skapa. När kollektivtrafiken inte fungerar som den ska är korrekt trafikinformation en hygienfaktor för att människor ska kunna välja andra resalternativ.

− Vi förväntar oss att kunna se var våra postpaket befinner sig, om min taxibil är sen eller om en flight är försenad. Kollektivtrafiken ska inte vara ett undantag, avslutar Eric Steijer.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar