Sveriges första obemannade skidbutik öppnar i vinter: SkiStar och Storekey i samarbete
Hem TRENDER Sveriges första obemannade skidbutik öppnar nu i vinter: SkiStar och Storekey i samarbete

Sveriges första obemannade skidbutik öppnar nu i vinter: SkiStar och Storekey i samarbete

Publicerat av: Redaktionen

SkiStars sportshopsverksamhet har gått mot strömmen och växt kraftigt under det senaste året, både online på skistarshop.com (+25%) samt i de fysiska butikerna SkiStarshop och SkiStarshop Concept Stores (+50%).

Som ett led i SkiStars digitala utveckling öppnar till vintersäsongen de första obemannade SkiStarshops i Åre och Sälen: POP by SkiStar.

Tjänsten möjliggörs tack vare ett samarbete med Storekey, den ledande aktören på autonoma butiker.

Storekeys tekniska plattform hjälper idag flertalet butiker och kedjor med att underlätta för konsumenten som slipper stå i kassakö, men även att erbjuda tillgänglighet, både på nya platser samt under dygnets alla timmar.

– Tänk att vi till vintern kan erbjuda våra gäster en ännu mer bekymmersfri fjällupplevelse, när du till exempel tagit dig ut i backen och inser att du behöver varmare skidhandskar, extra energi eller ytterligare ett underställ så finns en POP by SkiStar butik alltid öppen och nära till hands även på närmare 1000 meters höjd, utan att du behöver tumma på själva skidupplevelsen, säger Daniel Claesson, Retail & Development Manager på SkiStar.

15 stycken POP by SkiStar kommer att etableras till vintern alla med ett unikt kurerat sortiment utifrån gästens behov tillgängligt och öppet 24 timmar om dygnet. EQPE – varumärket som säljs exklusivt hos SkiStar med t ex bästsäljande goggles samt prisvärda och funktionella skidkläder för hela familjen – kommer även öppna egna konceptbutiker tillsammans med POP by SkiStar. POP by SkiStar kommer kommande vinter att öppnas på utvalda platser i Sälen och Åre, och kommer genom sin placering på utvalda välbesökta platser där service idag saknas bidra till att skapa fler minnesvärda fjällupplevelser.

– Vi är oerhört stolta över att SkiStar väljer Storekey som leverantör i denna spännande satsning av POP-konceptet. Genom att kombinera Storekeys teknik med SkiStars destinationer skapar vi tillsammans framtidens upplevelser med fokus på ökad tillgänglighet, säger Daniel Lundh, grundare till Storekey.

Så funkar det:

Sveriges första obemannade skidbutik öppnar i vinter: SkiStar och Storekey i samarbeteStorekeys plattform gör det möjligt att driva butiken som om det vore en e-handel, fast fysiskt i en butikslokal. Detta innebär många fördelar för både butiken, men även för konsumenten som enkelt öppnar, scannar varor och betalar via en app i mobilen, med hjälp av Swish eller betalkort (svenskt bank-id krävs).

Målet är att hälften av alla POP by SkiStar ska öppna i mitten av december och resterande under vintersäsongen.

POP by SkiStar kommer både att inrymmas i befintliga fastigheter och i så kallade nya ”pop-up-butiker” på olika platser med start i Sälen och Åre.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar