sista-minuten-klapparna under 200kr
Hem NYHETER Sista-minuten-klapparna under 200kr

Sista-minuten-klapparna under 200kr

Publicerat av: Redaktionen

Det lackar mot jul och möjligheterna att klicka hem julklappar i tid är mycket små.

 Trädplanterarplattformen Treedom hjälper till med att lista fyra heta digitala och hållbara julklappar som funkar att klicka hem in i sista stund, och hur du på ett hållbart sätt paketerar dem till hårda paket.

Plantera träd digitalt med effekt i verkligheten
Det finns flertal studier som visar att det är givaren som mår bättre än mottagaren när hen givit välgörenhet som present. Därför är ett träd från Treedom en gåva både till sig själv, mottagaren och lantbrukaren som planterar det. Genom att plantera söta digitala träd åt en vän så planteras nämligen även ett i verkligheten som hjälper till att fånga upp koldioxiden i luften och som ger frukt åt lantbrukare att sälja eller använda som mat. Klimatet är en av de viktigaste politiska frågorna och ett träd är därför en gåva som ger julklappsutdelningen en andningspaus och inbjuder till eftertanke.

Inslagstips: Ska du ge bort ett träd via Treedom får du en kod som presentmottagaren får använda för att plantera trädet för att sedan kunna följa trädet via GPS-koordinater. Där får man se hur mycket koldioxid som fångas in, och hur trädet hjälper lantbrukare med jobb och mat. Varför inte köpa några frukter i mataffären som representerar trädet du valt ut och sedan slå sedan in dessa i trevligt papper med ett kort som berättar om nyttan och nöjet i presenten?

Non fungible tokens (NFT) – årets digitala snackis
sista-minuten-klapparna under 200krDet är årets snackis, och att ge bort en NFT visar att du är med i svängen samtidigt som det är en hållbar gåva. För den som missat trenden kring NFT, så är det digitala konstverk där den unika signaturen finns i koden bakom verket. Bilden kan användas som profilbild i sociala medier eller hur man vill egentligen. Det finns massor av olika sätt att gå tillväga och en NFT är också en julklapp som kan stiga i värde, eller för den delen minska i värde. Välkommen till krypto-världen! Finns i alla prisklasser.

Inslagstips: Planerar du att ge bort ett digitalt konstverk i år så kan det vara trevligt att antingen skriva ut bilden, eller rita din tolkning av verket du valt ut. Har du en liten ram hemma så kan du rama in bilden och slå in med ett härligt kort som beskriver den moderna julklappen.

Fiktiva men riktiga spelvalutor
Räds icke! Digitala spelvalutor låter kanske läskigt, men det är det inte. Flera mobilspel och datorspel öppnar upp för vässat spelande om man spenderar en slant i spelet. Det brukar ofta handla om olika valutor som gold, coins eller liknande. Om du vet med dig att den du ska ge till är storspelare till ett visst spel, så finns det massor av vägar att gå för att hjälpa till ekonomiskt för ett extra häftigt svärd, riddjur, skins eller episka dekorationer till den digitala bondgården.

Inslagstips: Här får man vara kreativ och se sig om vad man har eller kan hitta i mataffären. Kanske du har ett gammalt monopol med spelpengar du kan tejpa på en chokladkaka, chokladpengar eller en spargris med gamla mynt som inte gäller längre?

App, app, app – du har väl inte glömt bort apparna?
En annan bra present som inte innebär konsumtionshets på stan i sista minut är våra kära appar. Idag finns det appar för alla intressen. Är det ett spel, en hälsokostapp eller annat knep och knåp som egentligen inte kostar mycket, men för mycket för att man själv ska vilja spendera massa pengar på det? Till exempel kan man ge bort ett presentkort i App Store.

Inslagstips: Ger du bort en app så är det kul att se dig om för vad du har hemma som kan ha symbolik med den specifika appen du vill vara med och betala för. Är det en träningsapp kanske du har en hantel eller gammalt hopprep att slå in? Är det ett spel, kan du slå in det tillsammans med en symbolisk kortlek eller sällskapsspel du inte använder längre.

Inslagstips på återkommande digitala presenter

Ge bort en e-bok, eller flera böcker samtidigt

Ständigt tipsas det om böcker som julklapp, och även e-boken kvalar in på listorna. Fler och fler läser böckerna i sin surfplatta eller läsplatta och för de som vill konsumera spännande historier och romaner så är ju även ljudboken lämplig. Går snabbt och enkelt att klicka hem dagen innan julafton.

Inslagstips: Här kan du titta i bokhyllan och välja ut en personlig favorit, eller en bok du tror passar mottagaren. När hen öppnar klappen så blir mottagaren positivt överraskad när det dessutom ligger ett gömt meddelande i boken som berättar om den bjussiga e-bokstjänsten.

Tusentals timmar med film och serier

Streamingtjänsterna duggar tätt i juletider, och man delar konton hej vilt mellan vänner och familj. Trots detta så kanske det finns just den där tjänsten som har just din favoritserie, men det känns inte tillräckligt för att slå till. Fler sitter i samma båt. Hjälp en vän på traven och skapa ett konto. Inför jul brukar det dessutom finnas massa förmånliga rabatter och prova-på-tider, men det behöver ju inte framgå i presenten…

Inslagstips: Kanske du har kvar en gammal dvd eller VHS hemma på vinden eller i förrådet. Flera kommer ihåg formen av fodralen och kommer bli misstänksamma och förvånade när dom öppnar fodralet och förstår av ett trevligt kort att den riktiga presenten är prenumerationen på den saknade streamingtjänsten.

 

Relaterade Artiklar