Resenärerna med högst betyg och ingredienserna som ökar växtbaserat, asiatiskt och mat från Mellanöstern mest i popularitet bland svenskar
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Resenärerna med högst betyg och ingredienserna som ökar växtbaserat, asiatiskt och mat från Mellanöstern mest i popularitet bland svenskar

Resenärerna med högst betyg och ingredienserna som ökar växtbaserat, asiatiskt och mat från Mellanöstern mest i popularitet bland svenskar

Publicerat av: Redaktionen

Här är Ubers Year in Review 2021

Varje december sätter Uber ihop en översikt över året som gått, där det ges tillfälle att reflektera över hur vi reste, vad vi åt och vad vi köpte.

I år ökar växtbaserat, asiatiskt och mat från Mellanöstern mest i popularitet bland svenskar – samtidigt som amerikansk mat förblir obesegrad etta över mest populära världskök.

När vaccin blev tillgängligt för fler och restriktionerna lättade över sommaren var det många som tog tillfället i akt att resa utomlands, där antalet resor till flygplatser ökade på plattformen med drygt 120 procent mellan Q2 och Q3 2021.

Det amerikanska köket mest populärt bland svenskar

Här är topp 10-listan:

  1. Amerikanskt
  2. Japanskt
  3. Indiskt
  4. Thai
  5. Italienskt
  6. Mexikanskt
  7. Kinesiskt
  8. Mellanöstern
  9. Vietnamesiskt
  10. Skandinaviskt
Resenärerna med högst betyg och ingredienserna som ökar växtbaserat, asiatiskt och mat från Mellanöstern mest i popularitet bland svenskarVäxtbaserat, asiatiskt och mat från Mellanöstern ökar i Sverige

Växtbaserat, asiatiskt och mat från Mellanöstern har ökat mest i popularitet bland svenskar det senaste året.

Alla hjärtans dag dominerar för beställning av blommor

Vilken dag beställde flest svenskar blommor via Uber Eats? Jo, på alla hjärtans dag den 14 februari, såklart. Den näst vanligaste dagen att beställa blommor var den 13 februari.

Fler åkte till flygplatser och utomlands

Utrullningen av vaccin och lättade restriktioner under sommaren 2021 gjorde att utlandsresor åter

blev möjligt, och många tog tillfället i akt. Antalet resor till flygplatser ökade mellan Q2 och Q3 2021 med över 120 procent bland svenska resenärer, och ökningen i Sverige var som störst i Malmö. Listan över medborgare som tagit flest resor i andra länder toppas globalt av USA. Sverige är på plats 24 i världen, vilket är ett tapp i två placeringar jämfört med 2019.

Malmöiter har högst betyg i Sverige

Sett till de städer som hade högst snittbetyg på Ubers plattform under 2021 ligger Malmö i topp, följt av Stockholm och på tredje plats Göteborg.

Relaterade Artiklar