Shokz OpenRun Pro: Ny generation sporthörlurar med fokus på säkerhet och bättre ljud
Hem PRODUKTNYHETER Shokz OpenRun Pro: En ny generation sporthörlurar med fokus på säkerhet och bättre ljud

Shokz OpenRun Pro: En ny generation sporthörlurar med fokus på säkerhet och bättre ljud

Publicerat av: Redaktionen

Shokz, världens ledande tillverkare av bone cunducting-baserade hörlurar, lanserar nu hörlurarna OpenRun Pro.

Shokz är tidigare kända som AfterShokz och med OpenRun Pro har de löst teknikens akilleshäl: basåtergivningen.

OpenRun Pro har en förvånansvärt fyllig bas, som överförs direkt genom kraniet i stället för in genom öronen, vilket gör dem perfekta för löpning eftersom du fortfarande kan höra trafiken och omgivningen.

Bone conduction

Shokz OpenRun Pro och andra bone conducting-baserade hörlurar från Shokz fungerar genom att överföra vibrationer genom tinningen in till innerörat, direkt till cochlea – den spiralformade, vätskefyllda hörselsnäckan i örat.

Vibrationerna orsakar små rörelser i vätskan, som gör att små hårstrån böjs. Dessa hårstrån avger en elektrisk signal som överförs till hjärnan där den bearbetas och tolkas som ljud. Tekniken ger ett förvånansvärt behagligt ljud som nästan känns som om det kommer inifrån.

Shokz OpenRun Pro: Ny generation sporthörlurar med fokus på säkerhet och bättre ljudLjudet från bone conducting-hörlurar saknar oftast djupet och tyngden du får från mer traditionella löparhörlurar. OpenRun Pro har däremot förbättrade bas-transduktorer som gör en märkbar skillnad med de låga frekvenserna, så att musiken verkligen kan få fart på din löprunda.

Säkerhet, även när du hör hög musik

Till skillnad från vanliga hörlurar, som sitter antingen inuti eller runt örat, lämnar OpenRun Pro hörselgångarna fria så att du fortfarande kan höra vad som händer runt omkring dig under tiden du lyssnar på musik, poddar eller ljudböcker. Det gör att hörlurarna passar bra för både löpning och cykling på vägar där du kan vara uppmärksam på trafiken omkring dig.

Även om många in-ear- och on-ear-hörlurar har ett ”ambient-läge” som använder en extern mikrofon för att fånga upp ljudet runt dig och blanda det med ljudet från telefonen eller sportklockan, så kan du inte höra från vilket håll ljudet kommer. Därför är bone conduction-hörlurar som OpenRun Pro den perfekta löparutrustningen.

Dessutom sitter inte hörlurarna och irriterar i öronen, så du kan ha dem på dig i många timmar utan obehag.

Byggda för att användas

Shokz OpenRun Pro har ett uppladdningsbart batteri som ger upp till 10 timmars musik, ljudböcker, poddar eller telefonsamtal – det räcker nästan för en hel Ironman. Med Quick Charge räcker bara fem minuters laddning till uppemot 1,5 timmars användning och tack vare IP55-certifiering är regn, svett och damm inga problem.

OpenRun Pro har en brusreducerande mikrofon med inbyggd dual-noise-cancelling-teknik, så att du kan ringa samtal med hörlurarna.

Pris och tillgänglighet

Shokz OpenRun Pro går att köpa nu hos svenska återförsäljare, i färgerna beige, svart, blå och rosa till ett rekommenderat pris på 2.199 kronor.

Shokz OpenRun Pro kommer med två års garanti och 30 dagars återbetalning och utbytespolicy

Relaterade Artiklar