Secondhandkedja etablerar sig i Wihlborgsfastighet i centrala Malmö
Hem DETALJHANDEL Secondhandkedja etablerar sig nu i Wihlborgsfastighet i centrala Malmö

Secondhandkedja etablerar sig nu i Wihlborgsfastighet i centrala Malmö

Publicerat av: Redaktionen

I november öppnar secondhandkedjan Busfrö Nytt & Bytt sin första butik i Malmö i Wihlborgs fastighet Elefanten 40 på Storgatan i Malmö.

Närmsta granne blir Emmaus Björkå som är hyresgäst i samma fastighet.

Busfrö Nytt & Bytt är en kommersiell secondhandkedja med kläder för barn, dam, herr, samt inredning och leksaker. Försäljningen sker på kommission, vilket innebär att de privatpersoner som förser butiken med varor får del av försäljningsintäkterna tillbaka.

Efter att den första butiken öppnade 2010 i Västervik har kedjan vuxit snabbt och har idag 13 butiker runt om i Sverige. Butiken blir den första i Malmö och kommer ligga vägg i vägg med secondhandbutiken Emmaus Björkå med entré mot Södra Förstadsgatan.

Avtalet omfattar 900 kvm under fem år med inflyttning den 1 november 2022.

– Vi har haft span på Malmö en längre tid och är väldigt nöjda med att ha landat avtalet med Wihlborgs. Våra butiker driver mycket trafik och skapar nyfikenhet kring medvetna konsumtionsval. Redan innan butiken öppnar kommer vi att påbörja insamlingen av saker, så det är bara att hålla utkik i våra sociala kanaler, säger Viktoria Svedebäck, franschisetagare för Busfrö Nytt & Bytt.

Secondhandkedja etablerar sig i Wihlborgsfastighet i centrala Malmö

– Med två secondhandbutiker i samma fastighet får hela närmiljön på Storgatan en hållbarhetsprofil. Det är ett koncept som attraherar en bred kundkrets och som vi tror kommer att bidra med ännu mer liv och rörelse till kvarteret, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar