Automatiskt utkast
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Scania Growth Capital investerar i den brittiska transportlogistiska tech-plattformen Parcelly

Scania Growth Capital investerar i den brittiska transportlogistiska tech-plattformen Parcelly

Publicerat av: Redaktionen

Scanias riskkapitalbolag tillkännager en investering i brittiska Parcelly, med tillväxtplaner i USA och Europa.

Parcelly vill lösa utmaningar i början och slutet av leveranskedjan med sin patentskyddade mobilapp.

Parcelly grundades 2014 och siktar på att revolutionera den urbana logistiken.

Företaget vill först och främst lösa utmaningarna i början och slutet genom att aktivera extra- eller underutnyttjad plats i fastigheter för E-handel genom sin patenterade mobilapps-teknik. Parcellys lösning för samman återförsäljare och transportörer i alla industrier och av alla storlekar till en mycket skalbar och internationellt växande plattform av logistik-hubbar.

– Parcelly är på ett spännande sätt på väg att ändra det sätt som lokala lager hanterar inköp och förvaltning, och möjliggör därmed en effektiv slutleverans som nyttjar befintligt utrymme och resurser.

Erbjudandet passar de flesta inom detaljhandeln. Att stötta Parcelly i deras fortsatta tillväxt med både investeringar och de erfarenheter från industrin som Scania har, passar strategiskt bra i Scania Growth Capitals portfölj, säger Christian Zeuchner, Partner vid East Hill Equity, Investment Manager för Scania Growth Capital.

Förutom det investerade kapitalet som sådant, får också de företag som Scania Growth Capital investerar i tillgång till kunskap och industriella insikter från Scania.

Automatiskt utkast

– Vi är väldigt nöjda och stolta att vara på den här resan tillsammans, och att välkomna Scania Growth Capital ombord som investerare. Vårt fokus fram till nu har varit att etablera vårt huvudsakliga produktförslag med globala klienter, och denna första vända kommer hjälpa oss att uppfylla våra expansionsplaner, liksom teknik- och grupp-utveckling. Vi ser fram emot att nå nya industriella sektorer med vår unika omni-kanals logistik-plattform, säger Sebastian Steinhauser, VD och grundare av Parcelly.

Relaterade Artiklar