Qatar Airways är det första stora flygbolaget i MENA-regionen att introducera kostnadsfritt Starlink Wi-Fi ombord
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Qatar Airways är det första stora flygbolaget i MENA-regionen att introducera kostnadsfritt Starlink Wi-Fi ombord

Qatar Airways är det första stora flygbolaget i MENA-regionen att introducera kostnadsfritt Starlink Wi-Fi ombord

Publicerat av: Redaktionen

Qatar Airways meddelar att de kommer att introducera Starlinks höghastighets-Wi-Fi ombord på tre av sina Boeing 777-300-flygplan.

Genom det nya samarbetet stärker flygbolaget sitt åtagande att förbättra passagerarupplevelsen, med planer på att succesivt införa SpaceX-teknologi i hela sin flotta inom de närmaste två åren.

Tillkännagivandet gjordes under Aircraft Interior Expo i Hamburg, Tyskland. Qatar Airways koncernchef, Engr. Badr Mohammed Al-Meer, och Mike Nicolls, vice vd för Starlink Engineering på SpaceX, var på också plats.

Som en globalt erkänd ledare inom innovation fortsätter Qatar Airways att leverera avancerad teknik för att förbättra flygupplevelsen för sina passagerare. Med sitt nya Wi-Fi, som erbjuder hastigheter upp till 500 megabit per sekund, har passagerare på Qatar Airways tillgång till internet genom en enkel “one-click-access”, vilket möjliggör åtkomst till flera online-tjänster såsom sportvideor, onlinespel, förbättrad webbsurfning och mycket mer.

Qatar Airways koncernchef Engr. Badr Mohammed Al-Meer säger så här om samarbetet:

“Detta spännande samarbete med Starlink är ett bevis på vårt engagemang till våra kunder och vår strävan att förbättra passagerarupplevelsen. Vi fortsätter att utveckla våra innovativa erbjudanden för att möta och överträffa passagerarnas förväntningar under hela deras resa med Qatar Airways.”

Som den första tjänsten av sitt slag i MENA-regionen, markerar samarbetet med Starlink – världens största satellitinternetkonstellation, som är utvecklad och drivs av SpaceX – en ny milstolpe för Qatar Airways. Detta strategiska initiativ kommer ytterligare förbättra passagerarnas upplevelse ombord.

Qatar Airways är det första stora flygbolaget i MENA-regionen att introducera kostnadsfritt Starlink Wi-Fi ombordMike Nicolls, vice vd för Starlink Engineering på SpaceX, sa: “Höghastighetsinternet är framtiden för att vara uppkopplad under flygresan, och vi ser fram emot att samarbeta med Qatar Airways för att introducera Starlink inom de kommande månaderna. Snart kommer alla Qatar Airways passagerare att kunna njuta av fördelarna med världens bästa inflight-anslutning.”

Starlink levererar höghastighetsinternet till användare över hela världen. Qatar Airways är det största flygbolaget som samarbetar med Starlink.

 

 

 

Relaterade Artiklar