Samsung SeeColor sätter färg på TV-upplevelsen
Hem PRODUKTNYHETER Samsung SeeColor sätter färg på TV-upplevelsen

Samsung SeeColor sätter färg på TV-upplevelsen

Publicerat av: Redaktionen

Inom TV och mobilindustrin framhävs hög upplösning, brett färgomfång och imponerande skärmstorlekar.

Men liksom många av dagens tekniker är de utformade för att tillgodose den breda majoriteten användare.

Samsung menar att teknik bör vara tillgängligt för alla, också de av oss som har funktionsvariationer. SeeColor-applikationen låter personer med färgblindhet (CVD) se färger på Samsungs QLED TVs bättre.

Alla ser inte världen på samma sätt. I samband med färgblindas dag den 6 september vill Samsung lyfta sin SeeColors-app. Med SeeColors-applikationen kan användaren enkelt utföra ett färgtest för att avgöra sin CVD-typ samt nivå. Testet utförs direkt på TV:n med SeeColors-appen som går att ladda ner gratis direkt från TV:ns appmeny. Applikationen använder bland annat färgfilter och matematiska formler för att uppskatta en persons specifika färgblindhet. Genom SeeColor kalibreras sedan automatiskt bilden och kompenserar för de färger som den specifika personen inte kan urskilja.

Samsung SeeColor sätter färg på TV-upplevelsen– Samsungs affärsfilosofi innefattar att genom innovation och teknologi skapa produkter som förenklar och förbättrar människors vardag. Det spelar ingen roll hur bra skärmar eller färgåtergivning Samsungs TV-apparater erbjuder om man som färgblind inte kan uppskatta det. Med SeeColor-appen möjliggör vi även för denna målgrupp att njuta av förbättrade färger och TV-upplevelse, säger Magnus Nilsson, Teknisk produktexpert på Samsung Electronics i Norden.

Ytterligare en funktion som Samsung erbjuder är Color Inversion. Det kan vara svårt för personer med synnedsättning att se svart text mot vit bakgrund, något som kan orsaka bländning för de som är känsliga mot ljus. Att invertera menyfärger, via funktionen Color Inversion, där texten är vit och bakgrunden svart, ökar den visuella uppfattningen och kan lindra trötthet i ögonen. Det finns även funktioner som kan hjälpa människor med fullständig färgblindhet bland annat GrayScale, som kan konvertera färgbilder till svartvitt för att återge en skarpare gråskala i tv-bilden.

Relaterade Artiklar