Hem PRODUKTNYHETER Samsung presenterar 2021 års TV med Neo QLED-, MICRO LED- och Lifestyle TV-skärmar

Samsung presenterar 2021 års TV med Neo QLED-, MICRO LED- och Lifestyle TV-skärmar

Publicerat av: Redaktionen

Under det första digitala First Look-eventet inför CES-mässan någonsin presenterar Samsung idag nya Neo QLED-, MICRO LED- och Lifestyle TV-skärmar.

Samsung presenterar 2021 års TV med Neo QLED-, MICRO LED- och Lifestyle TV-skärmar 3Det nya sortimentet visar på Samsungs ökade fokus på tillgänglighet, hållbarhet samt innovationer som förändrar TV:ns roll i hemmet.

– Under det senaste året har vi sett hur tekniken haft en avgörande betydelse i människors vardag. Vårt engagemang för en inkluderande och hållbar framtid går hand i hand med vår strävan efter att möta konsumenternas krav. Det handlar om allt från att minska vårt koldioxidavtryck till att göra funktioner tillgängliga för fler och erbjuda en oslagbar användarupplevelse oavsett livsstil, säger JH Han, President of Visual Display Business på Samsung Electronics.

En hållbar och tillgänglig framtid för alla
Samsung presenterar ett hållbarhetsinitiativ inom TV kategorin, Going Green, med en rad riktlinjer och initiativ som ska verka för ökad hållbarhet på lång sikt, däribland:

 • Minska koldioxidutsläppen och bli mer energieffektiva.
  Samsung kommer arbeta systematiskt för att minska utsläppen och energiförbrukningen i produktionen av TV-apparater samt använda mer återvunna material genom hela produktlinjen.
 • Öka användningen av hållbar förpackningsdesign.
  Samsung utökar sin prisvinnande Eco-packaging till att användasför de flesta nya modeller. Denna hållbara lösning kan återanvända upp till 200 000 ton kartonger varje år.
 • Fjärrkontroller som drivs av solceller.
  Under 2021 kommer Samsungs QLED TV styras med solcellsdrivna fjärrkontroller som laddas med hjälp av inomhus- eller utomhusljus alternativt via USB. Detta kommer hjälpa till att förebygga att 99 miljoner AAA-batterier slängs under de kommande sju åren.

Samsungs nya funktioner är nu tillgängliga i alla nya QLED och Neo QLED-modeller. Detta gör att fler kan ta del av Samsungs senaste tekniska innovationer, däribland AI, för att ge en ännu bättre TV-upplevelse. Den nya produktlinjen för 2021 får nya tillgänglighetsfunktioner såsom Caption Moving, Sign Language Zoom och Multi-Output Audio, vilket gör att personer med nedsatt hörsel eller syn får möjlighet att optimera upplevelsen baserat efter deras behov. Under det kommande året kommer produktutvecklingsarbetet för dessa grupper fortsätta bl.a. via en vidareutveckling av Voice Guide och fler AI-baserade funktioner.

Neo QLED förflyttar gränserna för vad som är möjligt inom skärmteknologi
Samsung lanserar nu den helt nya skärmteknologin Neo QLED till flagskeppsmodellerna 8K (QN900A) och 4K (QN90A). Med den nya ljuskällan Quantum Mini LED som styrs av Quantum Matrix-teknologin och en Neo Quantum Processor tar Samsung QLED till en helt ny nivå.

Nya Quantum Mini LED är endast 1/40 så djup som en vanlig lysdiod (LED). Istället för att använda en lins för att sprida ljus och ett paket för att fixera det till rätt plats, så har Quantum Mini LED ett mikrolager med ännu fler dioder för att rikta ljuset. Quantum Matrix-tekniken möjliggör för precis kontroll av det tätt packade LED-dioderna för att undvika blooming-effekt på skärmen och låta TV-tittarna uppleva innehållet precis som det är tänkt. Neo QLED kontrollerar lumenskalan med 12 bit och 4096 steg, vilket gör mörka nyanser mörkare och ljusa nyanser ljusare vilket resulterar i en mer uppslukande HDR upplevelse. Neo QLED drar även nytta av Samsungs egen kraftfulla Neo Quantum-processor med förbättrad uppskalningsfunktion. Genom att använda upp till 16 olika neurala nätverksmodeller, var och en med inlärd AI-uppskalning och djupinlärningsteknik, kan Neo Quantum-processorn optimera bildkvaliteten till 4K- respektive 8K oavsett ingångskvalitet.

Nya 2021 Neo QLED 8K kommer med en ny Infinity One-design, en nästintill kantfri skärm som ger en ännu bättre tittarupplevelse och stilren design och formfaktor. Neo QLED 8Ks har den nya kabellösningen Slim One Connect box som kan fästas på baksidan av TV:ns fot och möjliggör både enklare installation och mindre sladdar. Neo QLED 8K har också en rad banbrytande ljudfunktioner däribland Object Tracking Sound (OTS) Pro, vars dynamiska ljud följer rörelsen på TV-skärmen, och SpaceFit Sound som analyserar vilken miljö din TV står i och anpassar ljudet därefter.

Samsung 2021 Neo QLED 8K- och 4K-modeller har utrustat med en rad funktioner som gör TV:n till mer än en TV, däribland:

 • Super Ultrawide GameView, Game Bar och Freesync Premium Pro ger den ultimata spelupplevelsen.
  Tack vare den förstnämnda kan gamers nu spela i 32:9 vilket gör att de inte riskerar att missa något som händer i spelet. Med Game Bar kan användare snabbt få en överblick och justera viktiga aspekter för spelet – oavsett om det är att byta bildformat, kontrollera ingångsfördröjning eller ansluta ett headset. Slutligen minimerar FreeSync Premium Pro hack och störningar så att spelare får en jämn bildkvalitet under hela spelsessionen.
 • Anordna videomöten för upp till 32 personer med Google Duo.
  Med Google Duo-appen kan du ringa videosamtal direkt via utvalda USB-anslutna kameror och med en smart kameralösning kan kameran följa dina rörelser. Den zoomar automatiskt in och ut så att du har precis rätt storlek, alltid i fokus. Tillgången till denna tjänst beror på region.
 • Koppla PC:n enkelt och sömlöst till TV:n för att förenkla hemmajobb.
  Konsumenter kan bl.a. direkt komma åt MS Office 365 via TV:ns webbläsare för att skapa och redigera dokument.

En helt ny era av förbättrad bildkvalité och design med MICRO LED
Med den nya MICRO LED produktserien har Samsung gjort den innovativa tekniken tillgänglig för fler – konsumenter kan nu uppleva häpnadsväckande visuella upplevelser på nästa generations skärm.

MICRO LED finns tillgänglig i storlekarna 110”, 99” och senare i år även i mindre storlekar. Tekniken använder LED lampor i mikrometer storlek för att eliminera bakljus och färgfilter som används i vanliga displayer. Varje pixel levererar sitt eget ljus och producerar verklighetstrogna färger och ljusstyrka genom sina 24 miljoner individuellt kontrollerade LEDs och har en 99 procentig skärm till ram ratio.

Samsung har även utvecklat sina Smart TV funktioner för att bättre nyttja MICRO LEDs massiva skärm. Konsumenter kan till exempel, med hjälp av 4Vue (Quad View) titta på fyra olika bildkällor samtidigt – på en och samma skärm. MICRO LED är även utrustad med Majestic Sound, som levererar 5.1 ljud utan externa högtalare.

Nya förbättringar till den prisbelönta Lifestyle TV portfolion
Samsung har förbättrat sina 2021 Lifestyle TV med ny design och formfaktorer som bättre reflekterar konsumentens intressen och smak.

Sen lanseringen 2017 har TV:n The Frame omdefinierat vad en TV är genom att omvandla displayer till konstverk. The Frame 2021 bygger vidare på seriens innovativa arv genom att erbjuda ännu fler individuella anpassningar i en mindre form. The Frame är nu hälften så tjock som dess tidigare versioner – detta gör den än mer lik en tavla. Tillbehörsramarna kommer nu i fem nya färgalternativ och två olika stilar, en traditionell och en snedskuren. Det gör det möjligt för konsumenten att anpassa sin The Frame ännu mer än tidigare, oavsett vilket rum TV:n är i.

Relaterade Artiklar