Hem PRODUKTNYHETER Få mer ut av din tid på vägarna med Garmins senaste GPS för camping

Få mer ut av din tid på vägarna med Garmins senaste GPS för camping

Publicerat av: Redaktionen

Garmin lanserar idag Camper 1090, det största och senaste tillskottet till Garmins serie med navigatorer som är specifikt anpassade till campinglivet.

Få mer ut av din tid på vägarna med Garmins senaste GPS för camping 2

Nya navigatorn Camper 1090 innehåller campingspecifika navigeringsfunktioner i en stor display på 10”

Camper 1090 har en 10” högupplöst kant-till-kant touchskärm som gör att du ser information som dyker upp längs rutten tydligare än någonsin tidigare. Camper 1090 passar både husbilar och husvagnar, den har en ljusstark skärm och du kan välja mellan liggande och stående vy.

“Den extra stora skärmen på Camper 1090 gör det enkelt att se detaljer gällande navigeringen som gör skillnad under resans gång,” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin.

“Oavsett var du kör och vilken typ av semester du är ute på så får du i denna navigator en tydlig och responsiv skärm som är speciellt framtagen för dina campingäventyr.”

Redo för äventyr

Camper 1090 erbjuder all campingrelaterad kärnfunktionalitet från tidigare Garmin Camper-navigatorer, inklusive anpassade ruttförslag som tar husvagnen eller husbilens storlek och vikt i beaktande vid beräkning av ett passande ruttförslag.

Via vägvarningar blir du uppmärksammad på kommande faror som skarpa kurvor och kraftiga lutningar. Sightseeing blir enkelt och relevant med TripadvisorÒ, intressanta platser från FoursquareÒoch förinlagd information från iOverlanderÔ. Du får också tillgång till ACSI™, Campercontact™ och kostnadsfria uppställningsplatser från Trailer’s PARK™, där du kan filtrera efter önskade bekvämligheter såsom elektricitet, duschar, internet och ännu mer. Camper 1090 är förprogrammerad med kartor över hela Europa. Kartor för fler delar av världen; Nord- och Sydamerika, Mellan och Norra Afrika, Sydafrika, Australien och Nya Zealand kan hämtas kostnadsfritt pågarmin.com/express.

Bekvämlighet på vägen

Det finns också andra funktioner i Camper 1090 som ger ökad bekvämlighet och uppmuntrar till säker körning. Ring hands-free telefonsamtal via BluetoothÒ och ta del av förnyad och förbättrad röstassistans från Garmin. Du startar enkelt röstaktiveringen genom att säga “OK Garmin” och sedan pratar du med din Camper 1090 samtidigt som du behåller händerna på ratten. Med inbyggt Wi-FiÒ är det enkelt att uppdatera navigatorns mjukvara och kartor utan att behöva koppla upp den mot en dator.

Tripp-planering på ett enkelt sätt

Med den nya funktionen för reseplanering kan du para ihop Camper 1090 med appen Garmin DriveÔ för att importera och dela GPX-filer före eller under en trip. Dessutom kan du via Garmin Drive-appen se bränslepriser, trafik och väder i realtid. Du kan också se aviseringar från din smartphone. Camper 1090 kan också paras ihop med den trådlösa backkameran BCÔ35 eller en kompatibel backkamera från tredje part5 för att du tydligt ska kunna se vad som finns bakom ditt fordon då du backar.

Monteringsalternativ

Den extra stora navigatorn Camper kan monteras säkert på ett flertal olika sätt, vilket gör att den enkelt passar in på alla husbilar och bilar. Den har ett strömförsörjt magnetiskt fäste med en kraftig sugkopp, ett fäste för skruvmontage, en självhäftande instrumentbrädesplatta och en kuladapter med en AMPS-platta som är kompatibel med hårdvara från tredje part – inklusive RAM monteringssystem.

Camper 1090 finns tillgänglig nu och har ett rekommenderat cirkapris på 8 299 kronor.

Relaterade Artiklar