Säkerhetstjänst lanseras från Fastly för att motverka webbapplikationsattacker
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Säkerhetstjänst lanseras nu från Fastly för att motverka webbapplikationsattacker

Säkerhetstjänst lanseras nu från Fastly för att motverka webbapplikationsattacker

Publicerat av: Redaktionen

Det digitala infrastrukturbolaget Fastly lanserar nu Fastly Managed Security Service, en tjänst för att upptäcka och motverka digitala säkerhetshot.

Tjänsten är inriktad på att hjälpa företag att avsevärt minska risken för attacker av webbapplikationer och därmed minska kostnader som uppstår på grund av förlorade transaktioner. 

Fastly Managed Security Service är tillgänglig för Fastlys globala Next-Gen WAF-kunder och är ett led i företagets åtagande att hjälpa globala kunder att leverera innovativa och säkra digitala upplevelser till sina användare.

Webbapplikationer fortsätter att vara populära mål för dagens angripare. Enligt Verizon 2022 DBIR är webbapplikationer den främsta attackvektorn, och föga överraskande är de också kopplade till det stora antalet överbelastningsattacker (DDoS). Detta tillsammans med en ökande användning av stulna autentiseringsuppgifter är en trend man noterat under de senaste åren. Men många säkerhetsteam som jobbar med IT idag är utspridda, och har inte alltid expertisen eller tiden att kontinuerligt övervaka och upptäcka dessa typer av hot.

– Säkerhetsansvariga idag står inför en tuff kamp mot cybermotståndare på grund av en exploderande attackyta och ökande volymetriska attacker, särskilt DDoS-attacker. Samtidigt vill säkerhetsteam minska komplexiteten och prioritera sina resurser. Genom att tillhandahålla globalt proaktivt skydd dygnet runt levererar Fastly Managed Security Service omfattande synlighet och den expertpersonal som behövs för att snabbt identifiera och begränsa potentiella hot. Detta frigör arbetstid så att företag och organisationer kan låta sin säkerhetspersonal fokusera på kärnverksamheten, säger Gino Lang, chef för Customer Security på Fastly.

Detta senaste tillkännagivande bygger vidare på framgången från Fastlys Response Security Service och andra säkerhetserbjudanden från företaget.

– Fastlys beslut att utöka sin nästa generations säkerhetsfunktioner till att erbjuda en hanterad säkerhetstjänst är en naturlig utveckling och bekräftar återigen företagets åtagande att skydda organisationer från dagens agila och ihärdiga motståndare, säger Christopher Rodriguez, Research Director, Security & Trust på IDC.

Säkerhetstjänst lanseras från Fastly för att motverka webbapplikationsattacker

IDC erkände nyligen Fastly som en ledare i IDC MarketScape: Worldwide Commercial CDN Services 2022 Vendor assessment, där man särskilt framhöll företagets förmåga att skapa snabba, dynamiska och säkra digitala upplevelser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar