Opus Bilprovnings mobila besiktningsstation invigd av infrastrukturministern
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Opus Bilprovnings mobila besiktningsstation invigd av infrastrukturministern den 7 mars

Opus Bilprovnings mobila besiktningsstation invigd av infrastrukturministern den 7 mars

Publicerat av: Redaktionen

Opus Bilprovnings nya mobila besiktningsstation invigdes den 7 mars av infrastrukturminister Andreas Carlson.

Den mobila stationen kommer att ambulera mellan ett flertal orter i norra Sveriges inland och glesbygd och erbjuda och utföra kontrollbesiktningar.

Planerad start är april – och första ort som får besök är Särna.

– Jag är glad över att inviga Opus Bilprovnings mobila besiktningsstation, som jag vet kommer att betyda mycket för väldigt många människor, sa Andreas Carlson i sitt invigningstal.

Opus Bilprovning, som är en av Sveriges ledande aktörer inom fordonsbesiktning, utökar nu sin verksamhet genom att starta en mobil besiktningsstation.

Under senare år har ett antal kommuner, främst i norra Sverige, fått försämrad tillgång till besiktningsmöjligheter på ett antal orter och många fordonsägare har fått åka långt för att kunna besikta.

Ge god service i hela Sverige

Opus Bilprovning vill göra sitt yttersta för att ge god service i hela Sverige och har därför konstruerat och byggt en mobil besiktningsstation som kommer att erbjuda och utföra kontrollbesiktningar främst i norra Sveriges inland och glesbygd.

– Vi är glada över att nu kunna erbjuda fler fordonsägare i glesbygd möjlighet till besiktning, säger Per Rosén, VD Opus Bilprovning.

– För mig som infrastrukturminister är det glädjande att Opus har hittat en lösning för att möta människors behov och efterfrågan att kunna besikta sin bil i de delar av landet där man idag inte har en fast station, sa Andreas Carlson vid invigningen.

Den mobila verksamheten kommer att erbjuda besiktning i Särna, Funäsdalen, Hede, Gäddede, Tärnaby, Arjeplog och Överkalix. Antalet orter kan komma att utökas.

Den mobila stationen kommer att utföra besiktningar av personbilar, lätta lastbilar, husvagnar, släp, motorcyklar samt fyrhjulingar (traktor b).

Två besök per ort

Den mobila stationen kommer att besöka varje ort två gånger under säsongen.

Opus Bilprovnings mobila besiktningsstation invigd av infrastrukturministernAlla fordonsägare på orterna som den mobila stationen besöker kommer att få en inbjudan skickad till sig några veckor i förväg. Man bokar sedan själv en tid som passar, antingen genom att boka på hemsidan opus.se eller att ringa till kundtjänst på 0775-500 300.

Priset för att besikta på den mobila stationen är detsamma som på någon av Opus Bilprovnings närliggande stationer i norra Sverige.

Det preliminära schemat för 2023 ser ut så här:
  • Särna: April/Oktober
  • Funäsdalen: April/Oktober
  • Hede: Maj/September
  • Gäddede: Maj/September
  • Tärnaby: Juni/September
  • Arjeplog: Juni/Augusti
  • Överkalix: Juli/Augusti

Relaterade Artiklar