Hem NYHETER Så vill Arvid Nordquist spåra sina kaffebönor med SAP S/4HANA

Så vill Arvid Nordquist spåra sina kaffebönor med SAP S/4HANA

Publicerat av: Redaktionen

Mycket har hänt sedan Arvid Nordquist startade som ett familjeföretag för 136 år sedan.

Så vill Arvid Nordquist spåra sina kaffebönor med SAP S/4HANA 3Då var det en delikatessbutik på Östermalm i Stockholm – i dag ett nordiskt handelshus med grossistverksamhet inom livsmedel, kemtekniska produkter och inte minst kaffe. Nu har Arvid Nordquist valt att gå över till SAP:s senaste företagslösning SAP S/4HANA för att få ett affärssystem för framtiden.

– Fördelen med SAP är att det går enkelt att koppla på nya varumärken och produkter. Den flexibiliteten lär behövas eftersom vi fortsätter växa och också kommer att flytta till ett helt nytt rosteri och lager de kommande åren, säger Gabriella Fällman, IT-chef på Arvid Nordquist.

Övergången till SAP S/4HANA är nästa steg i en lång relation med SAP och Implema. Det första SAP-systemet implementerades i slutet av 90-talet och sedan dess har flera bolag tillkommit, nya varumärken lanserats och volymerna ökat drastiskt. Arvid Nordquist fortsätter med Implema som samarbetspartner för drift, implementation och applikationsförvaltning även av nya affärslösningen.

En av många fördelar med SAP S/4HANA är att det hjälper Arvid Nordquist att bli ännu hållbarare.

– Med SAP S/4HANA kan vi följa våra produkter hela vägen. Ända från den första kaffebönan och säcken till rostning, malning, förpackning och leverans och sedan fakturering och uppföljning. Vi ser också fram emot att kunna minska datamängderna vilket sparar energi och gör att vi blir ännu mer hållbara, säger Gabriella Fällman.

Under våren 2020 påbörjades uppgraderingsarbetet till SAP S/4HANA och tester av processerna sker på samtliga avdelningar, d.v.s. allt från inköp till produktion till försäljning och distribution samt de ekonomiska delarna. Efter sommaren går Arvid Nordquist in i nästa testperiod för att sedan lansera under november. Därefter är planen att se över nya funktioner för att ytterligare stärka företaget.

Relaterade Artiklar