Rekordfåtölj från IKEA säljs på auktion
Hem EFTER JOBBET Rekordfåtölj från IKEA säljs på auktion för 151 000 SEK

Rekordfåtölj från IKEA säljs på auktion för 151 000 SEK

Publicerat av: Redaktionen

I november 2021 sattes ett världsrekord för en IKEA-möbel då Bengt Rudas ikoniska fåtölj Cavelli såldes på auktion för 151 000 SEK.

Världsrekordpriset har nu lockat fram ytterligare ett exemplar av denna mycket ovanliga fåtölj.

Bakom denna försäljning döljer sig en solskenshistoria. Nuvarande ägare köpte fåtöljen på en garage sale i början av 2000-talet.

Men då den inte föll alla i hushållet i smaken fick den husera hos en väninna. Där blev den stående tills de båda läste om rekordförsäljningen och då tog kontakt med Auctionets expert Andreas Siesing.

”Cavelli har stort symbolvärde. Och kommer framöver att vara en milstolpe i den svenska designhistorien. Jag har efterlyst modellen i över tio år. Att jag nu får se ytterligare ett exemplar är otroligt. Detta är dessutom väldigt välhållet och då modellen har fått stor uppmärksamhet i media både i Sverige och internationellt skulle jag inte bli förvånad över ett nytt världsrekord.”

Rekordfåtölj från IKEA säljs på auktion

Fåtöljen kommer säljas av Göteborgs Auktionsverk på Auctionets samlade kvalitetsauktion som äger rum den 15 maj. Göteborgs Auktionsverks VD Kristoffer Tilgman gläds åt uppdraget:

”Vi är mycket glada över att få genomföra den här försäljningen. Tajmingen kunde inte vara bättre. Att få presentera en sådan här designikon i våra nya lokaler är en ynnest.”

 

 

 

 

Relaterade Artiklar