PostNord fortsätter sin expansion i Helsingborg
Hem NYHETER PostNord fortsätter sin expansion i Helsingborg

PostNord fortsätter sin expansion i Helsingborg

Publicerat av: Redaktionen

PostNord växer kraftigt inom paket, pall och styckegods.

PostNord fortsätter sin expansion i Helsingborg 2När svenskarna e-handlar allt mer blir paketen fler och fler, och för att hantera de ökande volymerna bygger nu PostNord en ny paket- och styckegodsterminal i Tostarps industriområde i utkanten av Helsingborg.

– Vi ser att e-handeln fortsätter att växa kraftigt; vår egen E-barometern förutspår 14 procent i år. Det möter vi bland annat genom strategiska investeringar, som den nya terminalen i Helsingborg, säger Annemarie Gardshol, vd PostNord Sverige.

Catena bygger den nya terminalen och blir sedan PostNords hyresvärd. Catena är ett fastighetsbolag som utvecklar logistikanläggningar i strategiska lägen.

Terminalen blir cirka 18 000 kvadratmeter stor och byggs i bästa logistiska läge invid E4 och E6/E20.

– Vi etablerar den nya terminalen i ett riktigt logistiknav i södra Sverige, en utmärkt position för att också hantera flöden in och ut ur landet, säger Annemarie Gardshol, vd PostNord Sverige.

Byggnaden kommer att inrymma både paketsortering och styckegodsterminal. Dessutom lokaliseras en distributionshubb på terminalen och blir utgångspunkt för brevbärare och chaufförer. Den kommer också att utrustas med en toppmodern paketsorteringsmaskin som är anpassad för att möta volymökningar på sikt.

Terminalen tas i drift stegvis under hösten 2020 för att ge sorteringskapacitet inför den topp i paketmängd som förväntas under Black Friday och jul 2020.

Relaterade Artiklar