Planter – Nytt digitalt projektverktyg för professionella inom trädgård
Hem NYHETER Planter – Nytt digitalt projektverktyg för professionella inom trädgård

Planter – Nytt digitalt projektverktyg för professionella inom trädgård

Publicerat av: Redaktionen

Planter är ett nytt webbaserat verktyg för dig som arbetar med att planera och projektera landskap och trädgårdar.

Planter - Nytt digitalt projektverktyg för professionella inom trädgård 2Verktyget hjälper dig med växtval, gör det möjligt att organisera dina projekt samt hjälper dig att skapa växtförteckningar.

Verktyget bygger på en växtdatabas med fleråriga växter som lämpar sig för svenska förhållanden. Samtliga växter har utförliga beskrivningar och är försedda med bilder. Växterna är sökbara utifrån en mängd olika kriterier som t ex ståndort, attraktionsvärden och speciella egenskaper.

– Som växtplanerare behöver du inte slå i en massa kataloger, böcker eller söka på nätet, vi har samlat informationen åt dig. Dessutom bygger sortimentet på vad som faktiskt går att få tag i och fungerar i svenska utemiljöer, säger Jenny Nilsson som är delprojektledare på Planter.

Men Planter är inte bara ett smidigt sätt att hitta rätt växter. Det är också ett verktyg där du sparar dina växtval och organiserar dem i projekt. Med alla projekt samlade digitalt får du överblick och kan lätt hitta och återanvända dem i framtiden.

Dina växtlistor kan du sedan använda för att skapa växtförteckningar till t.ex. ritning, presentation, offertförfrågning och beställning.

– Planter är ett effektivt och tidsbesparande verktyg för de som planerar och beställer och underlättar mycket för plantskolorna. De standardiserade beställningslistorna och offertförfrågningarna kan via streckkoder läsas in direkt i plantskolornas affärssystem, säger Jenny Nilsson.

Planter är utvecklat i ett unikt samarbete mellan Sveplant AB och QDEC AB. Sveplant ägs av 32 svenska plantskolor och QDEC är specialister på digitala söktjänster och tillsammans har de utvecklat ett nytt, digitalt projektverktyg för alla som arbetar professionellt med att planera och projektera landskap och trädgårdar.

Utvecklingen av Planter har skett i tätt samarbete med verksamma inom planering och projektering av landskap och trädgård, för att säkerställa att verktyget möter branschens behov. All växtinformation är granskad och verifierad av yrkeskunniga i växtbranschen.

Relaterade Artiklar