OnePlus Nord 2 5G: Blandar kraftfull hårdvara med AI-integrerad mjukvara, från kamera till prestanda
Hem LEVERANTÖRERONEPLUS OnePlus Nord 2 5G: Blandar kraftfull hårdvara med AI-integrerad mjukvara, från kamera till prestanda

OnePlus Nord 2 5G: Blandar kraftfull hårdvara med AI-integrerad mjukvara, från kamera till prestanda

Publicerat av: Redaktionen

Vi har utrustat OnePlus Nord 2 5G med några riktigt flaggskeppsliknande funktioner.

Bara genom att titta på specifikationsbladet kan du se att det här är en kraftfull enhet.

Det som gör den här telefonen extra speciell är dock den kombinerade ansträngningen vi gjort för de AI-baserade funktioner som finns i mjukvaran. Tillsammans ger de extra hastighet, extra jämnhet och extra kvalitet till allt du gör.

Teamet har tillbringat otaliga timmar på att förstå vilka områden som skulle gynnas mest av AI-assistans och hur det kan höja din upplevelse som användare. Och ju mer insikter vi fick, desto fler förändringar gjorde vi på chipsetets AI-plattform. Så småningom beslutade vi att tillsammans med våra vänner på MediaTek ge vårt chipset det exklusiva namnet – MediaTek Dimensity 1200-AI. För oss här på OnePlus bevisar detta att AI har blivit ett viktigt verktyg för oss för att få vår Fast & Smooth-upplevelse i händerna på fler människor.

Nu ska vi prata kameror. Under åren har OnePlus arbetat hårt med vår kameraupplevelse, vilket är en kärnpelare i vår filosofi för våra flaggskeppsprodukter, liksom för Nord-serien. Ett fantastiskt kamerasystem är ett system som gör det möjligt för användaren att enkelt fånga och skapa. Två grundläggande faktorer som understryker vår kamera-filosofi är valet att använda Sony IMX766-sensorn och beslutet att inkludera optisk bildstabilisering (OIS) på Nord 2. Vi tror att nuvarande mellanklasstelefoner fortfarande kan förbättras avsevärt när det gäller fotografering . Därför bestämde vi oss för att göra saker lite annorlunda och ge en prisvärd enhet en flaggskeppssensor med OIS.

Många aspekter av vad en kamera bidrar till är att ta ett otroligt foto. Men industrin tenderar att överbetona vikten av hårdvara, särskilt antal megapixlar, eftersom det tenderar att vara lättast att marknadsföra och kommunicera. Megapixlar är fantastiska, men vårt fokus är alltid på slutupplevelsen, varför vi också spenderade mycket tid på programvaruförbättringar, som AI-optimeringar som drivs av Nord 2s MediaTek Dimensity 1200-AI. På OnePlus tror vi att mjukvara och hårdvara är lika viktiga för att leverera en otrolig smartphone-upplevelse, kamera är definitivt inget undantag, och det är därför vi ger dig omfattande uppgraderingar på båda fronterna.

Du får betydande förbättringar av fotografering i svagt ljus med OnePlus Nord 2 5G. Nord 2 har både OIS och en Sony IMX766 (den från OnePlus 9 och 9 Pro om du minns), som är en större sensor än Sony IMX586 på den första Nord. Som vi har nämnt tidigare slutar våra förbättringar inte bara med hårdvara, Nord 2 har också ett förbättrat Nightscape-läge som vi kallar Nightscape Ultra, vilket hjälper dig att ta bättre och ljusare foton på svagt upplysta platser med bara 1 lux ljusstyrka – det motsvarar mängden ljus som släpps ut från ett enda ljus. Dessutom justerade vi vår algoritm för en snabbare responstid och en funktion som heter AI Photo Enhancement, som känner igen upp till 22 olika fotoscener och automatiskt justerar kamerainställningarna för att göra den slutliga bilden lika skarp och färgstark som i verkligheten.

Så, hur bra är Nord 2s kamera? Tja, vi har jämfört 50 MP AI Triple Camera med iPhone 12 och Galaxy S21s kamerasystem för att ta reda på det. Vilken är bäst? Du väljer. Och fråga oss inte vilken smartphone-kamera som tog vilka foton – vi skvallrar inte.

Klicka här för att delta i vårt blindtest för kameran i Nord 2!

OnePlus Nord 2 5G: Blandar kraftfull hårdvara med AI-integrerad mjukvara, från kamera till prestandaNord 2s 90 Hz Fluid AMOLED-skärm har också fått sin beskärda andel smarta funktioner. Skärmen har AI Color Boost för att förbättra färg och gradering av bilder. Utöver det finns AI Resolution Boost, som uppskalar innehåll från appar som YouTube till HD-upplösning. Och om du går ut, har vi en liten sak som heter Smart Ambient Display som startar automatiskt för att förbättra läsbarheten. Allt detta utan att du behöver lyfta ett finger – AI-livet är fantastiskt!

Vi har också arbetat mycket med Nord 2s spelprestanda. Vårt chipset anpassar sig ständigt för att använda nätverkskapaciteten mer effektivt och ger dig lägre latens när du spelar online. Dessutom kan du nu spela längre tack vare en förnyad GPU-algoritm för schemaläggning som minskar energibehovet med så mycket som 10%. Detta kan vara skillnaden mellan att förvandla din dagliga pendling till en spännande spelsession eller att fortsätta pendla som alla andra – och det valet är ju inte så svårt.

Du kan nog märka hur exalterade vi är över att ha kombinerat kraftfull hårdvara med AI-baserad programvara. Det är helt enkelt ett nytt sätt att bygga bättre telefoner och mer intuitiva upplevelser. Med en ny lansering runt hörnet kan vi inte vänta med att prova Nord 2 och utforska dess funktioner. Och som alltid, vi älskar att höra din feedback och tankar här på forumet. Det är de saker som gör oss bättre.

Relaterade Artiklar