Nureva® HDL300 första ljudlösning för större mötesrum att bli Microsoft® Teams-certifierad
Hem NYHETER Nureva HDL300 första ljudlösning för större mötesrum att bli Microsoft Teams-certifierad

Nureva HDL300 första ljudlösning för större mötesrum att bli Microsoft Teams-certifierad

Publicerat av: Redaktionen

Ljudkonferenslösningen Nureva HDL300 är nu certifierad som en Microsoft Teams Room-enhet.

Nureva® HDL300 första ljudlösning för större mötesrum att bli Microsoft® Teams-certifieradEfter att ha genomgått Microsofts rigorösa testprocess blir HDL300-systemet den första mikrofon- och högtalarlösningen som har certifierats för större mötesutrymmen.

HDL300 drivs av den patenterade Microphone Mist™-teknologin.

HDL300 fyller rummet med 8.192 virtuella mikrofoner som gör att deltagarna kan röra sig fritt i rummet, hålla fysiskt avstånd och fortfarande höras tydligt av deltagare som deltar på distans.

Till skillnad från traditionella ljudkonferenssystem för stora utrymmen, finns inget behov av en DSP, komplex installation och kalibrering. Installationen sker snabbt och enkelt på under en timme. Lösningen hänger på en vägg med två skruvar och ansluter via USB till en dator med Teams programvara. Den kalibrerar automatiskt och kontinuerligt så att Teams-rummet alltid är redo – även om det har möblerats om för att anpassas till en annan typ av möte, eller för att uppfylla restriktionerna om fysiskt avstånd mellan deltagarna.

Sedan starten av COVID-19 pandemin har Teams blivit oumbärliga för ett växande antal företag, organisationer och universitet runt om i världen som har ställt om till en hybridmodell, där några deltagare befinner sig på plats och några arbetar hemifrån. Aktuell data visar att det dagliga antalet aktiva Teams-användare steg till över 115 miljoner i slutet av oktober, och mer än 230 000 högskolor och universitet använder Teams för distans- och hybridundervisning. Då dessa siffror fortsätter att växa kommer behovet av tillförlitliga ljudlösningar som är lätta att hantera vara en viktig komponent för att öka möjligheten till samarbete på lika villkor. Alla måste höra och kunna göra sig hörda.

“Då det globala användandet att Teams fortsätter att växa, kommer behovet av tillförlitliga ljudkonferenslösningar som levererar prestanda utan att vara komplex att öka”, säger Nancy Knowlton, Nurevas VD. Vi är glada att HDL300 är den första mikrofon- och högtalarlösningen som certifieras för Microsoft Teams i stora mötesrum, vilket visar dess unika förmåga att tillhandahålla full mikrofontäckning från en enda enhet.”

“Den snabba övergången till hybridmodeller för möten och lärande har skapat ett akut behov av lösningar som gör det enkelt att fullt ut stödja behoven hos spridda mötesteam utan kompromisser”, säger Albert Kooiman, Microsofts senior director för Microsoft Teams Devices Partner Engineering and Certification. “Vi var glada att se att Nurevas HDL300-system levererar den ljudprestanda vi kräver för certifiering med en produkt som är så enkel att installera och använda.”

Relaterade Artiklar