Northmill förvärvar tech-bolag för att hjälpa handlare modernisera shopping
Hem NYHETER Northmill har förvärvat tech-bolag för att hjälpa handlare modernisera shopping

Northmill har förvärvat tech-bolag för att hjälpa handlare modernisera shopping

Publicerat av: Redaktionen

 Fintech-bolaget Northmill har förvärvat teknikföretaget Moreflo med Nordens bredaste unified commerce erbjudande och över 2 500 handlare och 400 000 slutkunder anslutna i Norge, Sverige, Finland och Danmark.

Marknaden är i kraftig förändring och Northmill som nu breddar sin affär till att även inbegripa företag, vill göra det möjligt för handlare att erbjuda samma upplevelse in-store som online, så att kunderna kan handla som de vill, oavsett när eller var det sker.

I och med förvärvet byter Moreflo AB namn till Northmill Flo AB.

Tord Topsholm, VD på Northmill kommenterar

Northmill förvärvar tech-bolag för att hjälpa handlare modernisera shopping– På Northmill vill vi förbättra människors privatekonomi. Nu adderar vi även handlare till den visionen. Vi kommer ge handlarna verktygen att erbjuda en grym upplevelse för slutkunderna, oavsett hur eller var de väljer att handla. Precis som bankkunder känner sig handlare bortglömda och förbisedda, inte minst efter de senaste årens stålbad. Det vill vi förändra. Marknaden kommer att se väldigt annorlunda ut om bara ett par år. Nästa generations shopping kommer vara utan gränser där sociala plattformar, in-store och e-handel är samma sak.

Som ett tech-bolag med svensk banklicens inom koncernen kan vi utnyttja erfarenheten att använda data för att skapa en riktigt bra kundupplevelse. Samtidigt som vi kan utmana med bättre pris och en personlig kundservice. Framåt ser vi också att vi kommer kunna introducera en rad smarta betallösningar i butik. Teamet som ansluter till Northmill är passionerade, hungriga och väldigt duktiga på vad de gör. Det kommer passa väldigt bra in och jag är väldigt spänd på att se vad vi kommer kunna åstadkomma tillsammans.

Moreflo har byggt upp en bred portfölj av lösningar för olika branscher, storlekar och företag. Idag är de en av de ledande leverantörerna i Norden sett till produktutbud och teknik, med en molnbaserad teknikplattform som är skalbar och smidig att integrera.

Daniel Höglund Werngren, grundare av Moreflo AB och ny Product Manager på Northmill Flo kommenterar

– Moreflo har haft en fantastisk resa som jag är väldigt stolt över. Att nu få möjlighet att göra en ny typ av resa ihop med tidigare medarbetare, och en massa nya på Northmill, känns otroligt roligt. Timingen är perfekt och jag kommer fortsätta arbeta med att utveckla produkterbjudandet och se till att handlare och slutkonsumenters vardag bli ännu bättre.

För att leda satsningen vidare har Northmill även rekryterat Mikke Selander, delägare och tidigare VD på Point-of-Sales (POS)-raketen Ancon.

Mikke Selander, nytillträdd VD på Northmill Flo kommenterar

– Det känns fantastiskt kul att få bli en del av Northmill och leda den här satsningen. Vi kommer att ge självförtroendet tillbaka till handlarna att sälja, ta betalt och skräddarsy sin upplevelse som de vill. Det finns några få större aktörer på marknaden idag som Zettle, Square, Adyen och Klarna, samtidigt som andra neobanker, däribland Revolut, väljer att satsa på marknaden. Men ingen tar sig an marknaden på det sättet vi kommer göra. I mina över 15 år i branschen har jag aldrig sett ett bolag stå så väl rustat att förändra sättet vi handlar på, som Northmill. Förutsättningarna är perfekta för en europeisk utrullning och redan idag finns en närvaro i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Tekniken, viljan och kompetensen finns för att utmana genom att sänka kostnader och trösklar, utmana förlegade saker som bindningstider och konstiga avgifter, och satsa på att ha en riktigt bra och personlig kundtjänst.

Relaterade Artiklar