MoveByBike Europe AB tecknar avtal med Dott
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK MoveByBike Europe AB tecknar avtal med mikromobilitetsföretaget Dott

MoveByBike Europe AB tecknar avtal med mikromobilitetsföretaget Dott

Publicerat av: Redaktionen

MoveByBike Europe AB (”MoveByBike” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolaget ingått ett löpande avtal med mikromobilitetsföretaget Dott, en ny aktör som kommer introducera elsparkcyklar i Sverige där MoveByBike kommer vara en betydande del av deras logistikkedja för att säkerställa hög tillgänglighet via sina city-hubbar.

Samarbetet träder i kraft i februari 2022 och har ett värde på över fem miljoner SEK per år.

MoveByBike Europe AB tecknar avtal med DottMoveByBike fortsätter att knyta nya avtal med samarbetspartners som en viktig del av Bolagets tillväxtstrategi. I dagsläget har MoveByBike samarbete med framförallt mikromobilitetsföret Voi. Bolaget assisterar företaget med att ladda utbytbara batterier till deras elsparkcyklar via Bolagets egna city-hubbar. Nu kan Bolaget meddela att de har signerat ett nytt löpande avtal med Dott som avser att introducera sina elscootrar på den svenska marknaden.

Dott är en mikromobilitetsoperatör från Nederländerna med uppdrag att förse städer med rena turer för alla och skapa stadsbilder med mindre trängsel och föroreningar för människor, med fokus på det lokala ekosystemet. Dott är idag verksamma i Belgien, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Norge, Polen, Spanien samt England. Avtalet gäller initialt Stockholm och har ett värde på över fem miljoner SEK och träder i kraft under februari 2022.

”Vi är glada för vårt nya avtal med Dott, det påvisar en tydlig kvalitetsstämpel och position för MoveByBike. Dott är en internationell aktör som är etablerad i flera storstäder i Europa har nu valt att expandera till Sverige, de har nu valt oss för att tillgodose deras logistik med hjälp av våra city-hubbar. Idag assisterar vi framförallt Voi med deras elsparkcyklar och vi är nöjda med att nu expandera den delen av vår verksamhet vilket går i linje vår tillväxtresa,” säger Lisette Hallström, VD MoveByBike.

Relaterade Artiklar