Nordiskt samarbete inom säker mobil kommunikation
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Nordiskt samarbete inom säker mobil kommunikation

Nordiskt samarbete inom säker mobil kommunikation

Publicerat av: Redaktionen

För verksamhetskritiska myndigheter är det avgörande att tillgängligheten och säkerheten för mobila lösningar är hög.

Nordiskt samarbete inom säker mobil kommunikation

I det finsk-svenska samarbetet mellan Bittium och Tutus är målen därför högt ställda: tillsammans levererar företagen en lösning som lämpar sig för instanser med höga säkerhetskrav.

Bittiums hårdvaruplattform kombinerat med Tutus säkerhetslösning erbjuder en tålig och säker mobiltelefon för organisationer med högt ställda säkerhetskrav. Mobilen är tillverkad i Finland och har svensk krypteringsmjukvara, vilket ger extremt säkra resultat för samhällskritiska organisationer.

– Tutus kryptolösning är en kompletterande del till vår mobiltelefon Tough Mobile 2 på den svenska marknaden. Vi ser dem som en jätteviktig partner, berättar Bittiums säljchef Anders Berghäll.

Tack vare att Bittiums mobiltelefon görs från grunden i Finland kan företaget garantera en säker plattform.

– Det här är en nordisk mobillösning framförallt för myndigheter med samhällsviktiga uppdrag och behov av säkra kritiska kommunikationslösningar. Vi har lång erfarenhet av mobila kommunikationslösningar, medan Tutus har en kryptolösning som redan är godkänd i Sverige, berättar Sammy Loitto, Senior Vice President Sales på Bittium.

Mikael Andersson, försäljnings- och marknadschef på Tutus, betonar tryggheten som samarbetet erbjuder. Tutus har lång erfarenhet av att jobba med svenska myndigheter: bolagets säkra mobillösning används brett inom Sverige och EU i dag.

– När vi kombinerar den senaste finländska mobilteknologin med svensk spetskunskap inom kryptering får vi en funktionell och säker lösning för tuffa miljöer, säger Andersson.

För polis, försvar och andra samhällsviktiga organisationer

Bittiums och Tutus gemensamma lösning passar särskilt väl för myndigheter där säkerhetskraven är höga och funktionaliteten viktig.

– Via samarbetet erbjuds anpassade funktioner såsom säkert tal och säkra meddelanden, men även funktioner som push to talk, säkra videomöten och åtkomst till delade lagringsytor. Användningsområdena ökar tack vare att vi kan kontrollera både mjuk- och hårdvaran, betonar Tutus Mikael Andersson.

Bittiums och Tutus gemensamma lösning Tough Mobile 2 är alltså en smarttelefon som erbjuder både användarvänlighet och säkerhet.

– Det är det som gör den till ett värdefullt verktyg. Det här är en unik lösning för den svenska marknaden, förklarar Sammy Loitto från Bittium.

Lång livslängd

En viktig och värdefull aspekt med Tough Mobile 2 är att det handlar om en långvarig lösning.

– Vi skapar helhetslösningar som håller betydligt längre än de flesta andra på marknaden, säger Anders Berghäll från Bittium.

Företaget som varit på marknaden sedan 1985 har i flera års tid jobbat med bland annat kommunikationslösningar för det finländska försvaret och är experter på lösningar för kritisk kommunikation.

– Tekniken i Tough Mobile 2 baserar sig på den erfarenhet och kunskap vi har från lösningar för taktisk kommunikation, säger Berghäll.

Sammy Loitto fyller i att Bittium är ett av få företag i Europa som kan göra en smarttelefon ända från grunden.

– Vi är en pålitlig leverantör och har erfarenhet av och kunnande för att bygga lösningar som möter kundens behov och krav, säger han.

Tack vare den kombinerade erfarenheten kan Bittium och Tutus nu erbjuda mobillösningar som möter de säkerhetskrav som myndigheter har redan i dag – men också i framtiden.

Relaterade Artiklar