Mjukvaruleverantören Kaseya utsatt för en global cyberattack som påverkar detaljhandeln
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Mjukvaruleverantören Kaseya utsatt för en global cyberattack som påverkar detaljhandeln

Mjukvaruleverantören Kaseya utsatt för en global cyberattack som påverkar detaljhandeln

Publicerat av: Redaktionen

Kaseya som levererar mjukvara för fjärrstyrning och drift av klienter och servrar inom detaljhandeln har blivit utsatt för en cyberattack som just nu drabbar Visma EssCom och många andra företag över hela världen.

Angreppet resulterar i att Kaseya-programvaran som Visma EssCom och många andra tjänsteleverantörer använder i sina leveranser till detaljhandeln kan nyttjas till att sprida ett ransomware-virus till klienter och servrar i kundernas IT-miljöer.

Mjukvaruleverantören Kaseya utsatt för en global cyberattack som påverkar detaljhandelnDen mest kritiska konsekvensen är att butiker inte kan ta betalt av sina kunder då kassorna smittats. Angreppet mot Kaseya upptäcktes under fredagskvällen.

Visma har mobiliserat alla tillgängliga resurser för att tillsammans med våra partners och säkerhetskonsulter bistå dem som är drabbade.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>