Minskad försäljning jämfört med toppåret under pandemin – mer normal månad sett till de sista tre åren!
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Minskad försäljning av både husvagnar och husbilar jämfört med toppåret under pandemin

Minskad försäljning av både husvagnar och husbilar jämfört med toppåret under pandemin

Publicerat av: Redaktionen

Försäljningen av både husvagnar och husbilar minskar i jämförelse med föregående år.

Viktigt att påpeka är att förra årets försäljning fick en kraftig förstärkning av pandemin och restriktioner att semestra på hemmaplan.

– Jämför vi i stället med åren före, 2020 och 2019 är juli månads siffror positiva, säger Lars-Erik Hörmander, Ordförande i Husvagnsbranschens Riksförbund.

– Vi skall komma ihåg att branschen brottas fortfarande med materialbrist i leverantörskedjorna och på grund av detta försenade leveranser. Detta påverkar framför allt försäljningen av husbilar. Tittar vi bara på vagnar är juli månads försäljning i paritet med juli tidigare år. De signaler vi fått från svenska campingplatser och ställplatser pekar fortsatt mot ett enormt intresse för mobilt boende avslutar Lars-Erik Hörmander.

Husvagnsregistreringar för juli 2022

Under juli månad 2022 registrerades 371 husvagnar. (Motsvarande månad året dessförinnan registrerades 377.) Hittills under 2022 betyder det 2 426 registrerade husvagnar mot 3 025 under samma period 2021. I procent innebär detta en minskning med 19,80 %.

Minskad försäljning jämfört med toppåret under pandemin – mer normal månad sett till de sista tre åren!Husbilsregistreringar för juli 2022

Juli månads husbilsregistreringar visar 387, medan det i juli föregående år registrerades 662 husbilar. Hittills under kalenderåret 2022 har det totalt regi­strerats 2 504 husbilar, medan det under motsvarande period 2021 registrerades 3 790. I procent innebär detta en minskning med 33,93 % för år 2022.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>