Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Med IDEMs produkter har vi på OEM Automatic ett brett utbud av säkerhetsprodukter

Med IDEMs produkter har vi på OEM Automatic ett brett utbud av säkerhetsprodukter

Publicerat av: Redaktionen

IDEM har idag ett brett sortiment av säkerhetsprodukter med extra fokus på rostfritt och ATEX.

Med IDEMs produkter har vi på OEM Automatic ett brett utbud av säkerhetsprodukter 3De har också stor erfarenhet av att ta fram kundunika produkter ihop med er som kund. Den senaste innovationen UGB-NET som är ett låsbart handtag med Profisafe, visar att IDEM är en tillverkare i framkant vad gäller kund- och applikationsförståelse.

Huvudkontoret ligger i Wigan, Storbritannien. Företaget grundades 2003 och har förutom standardprodukter ett brett sortiment av rostfritt stål. IDEMs team har för närvarande över 200 års erfarenhet och de har även satt en ny industristandard genom att erbjuda “Next Generation” av maskinsäkerhetslås. Det är produkter med högre tillförlitlighet, ökade funktioner och uppdaterad hållbarhet för att klara de ökande miljökrav som ställs på maskinsäkerhetsenheter.

Låsbara handtag
IDEM Universal Gate Boxes UGB med RFID-kodning. UGB finns i 2 familjer, UGB-KLT och UGB-NET.

UGB-KLT är ett tradionellt låsbart handtag med RFID-kodning och valbart antal funktionsknappar. Slutanvändaren väljer knappar, omkopplare och indikeringslampor.

UGB-NET är ett nätverkshandtag som pratar Profisafe. Den har Inbyggd LED-diagnostik för att enkelt kunna läsa av status. UGB finns med två typer av handtag, roterande handtag eller skjutregel. Den finns också att köpa med ” Rear Escape Handle” vilket minskar risken för att operatörer blir inlåsta i farligt utrymme. Låskraften är mäktiga 3000N.

Rostfria produkter
Fördelar med att välja rostfritt är att de är tåliga och klarar av att bli tvättade under högtryck även vid höga temperaturer. Alla IDEMs rostfria produkter är tillverkade i rostfritt stål 316 och är IP69K klassade (UGB-KLT är IP65 klassad). Det innebär att de lämpar sig bra för bland annat livsmedelsindustrin, då de enkelt kan tvättas med högtryckstvätt för att få bort eventuellt avfall som hamnat på produkten. De rostfria produkterna fungerar även för utomhusbruk då de är hållbara och tål de flesta väderförhållanden. IDEM har ett brett sortiment inom rostfritt. IDEMs brytare kan ersätta de flesta modeller på marknaden utan att du som kund behöver ändra på din befintliga hålbild för att kunna fästa upp brytaren på er grind eller lucka.

ATEX-klassade produkter
Att en produkt är ATEX-klassad innebär att den är explosionssäker och klarar av att befinna sig i farliga områden där en explosion skulle kunna inträffa. En explosionsfarlig miljö kan utgöras av t.ex explosiva gaser, vätskor eller damm. IDEMs produkter är anpassade för användning i industrier där potentiella explosiva atmosfärer finns. Det kan vara industrier som hanterar till exempel olja, petrokemikalier, livsmedelsbearbetning, förpackning och läkemedelsindustrier.

ATEX-klassade produkter är till för att skydda människors säkerhet mot de risker som kan uppstå vid användning av explosionsfarliga omgivningar.

Relaterade Artiklar