Hem NYHETER Välj rätt VPN via Webbguiden

Välj rätt VPN via Webbguiden

Publicerat av: Redaktionen

Om man har tröttnat på att inte komma åt sidor i andra länder som exempelvis tv-kanaler på Internet, e-butiker eller sociala medier så finns det ett sätt att komma runt detta.

Välj rätt VPN via Webbguiden 3Genom att använda sig av en VPN, Virtual Private Network, kan man logga in på en server i ett annat land och använda sig av en IP adress som är registrerat i det landet. Det ger access till tv-kanaler och andra tjänster i det landet, fast man sitter hemma i Sverige och surfar på nätet.

Hos Webbguiden får man mer information om VPN och om flertalet leverantörer av VPN som man kan välja mellan. Det gör att man enklare kan jämföra de olika VPN-leverantörernas utbud, begränsning och priser och därmed snabbare kan hitta den VPN-tjänst som passar en bäst.

VPN för företag

Många företag använder VPN för sina anställda som kopplar upp sig mot företagets servrar på distans. Det innebär att företagen har en säker inloggning till sina nätverk men även att all data som skickas mellan personalen och företaget är krypterat. Det innebär att när man ansluter till en VPN så arbetar man genom en krypterad tunnel som gör att ingen utomstående kan stjäla den information som skickas till och från företaget

När ett företag använder VPN anslutningar till sitt nätverk kan företaget sätta behörigheter för olika personer över vilka system de kan komma åt utanför kontoret. Det går också att låsa ett VPN-konto till en IP adress vilket innebär att VPN servern endast accepterar att användaren ansluter från en viss dator.

Surfa säkert med VPN

VPN används inte bara av företag för att skydda sin data då personal ansluter och arbetar på distans utan VPN används också av så kallade anonymiseringstjänster på Internet. Anonymiseringstjänster erbjuder både företag och privatpersoner möjlighet att skapa ett konto på en VPN server som de sedan kan använda då de surfar på Internet. Genom att ansluta genom en VPN server kan man surfa på Internet anonymt utan att någon kan kontrollera vad man har gjort då man varit ute på nätet.

Det fungerar genom att man ansluter sig till en VPN server där man får en IP adress som inte kan sammankopplas med någon person. Det är bara anonymiseringstjänsten som vet vem som kopplar upp sig mot Internet med dessa sparar inga loggar. Det innebär att man kan utföra olika aktiviteter på Internet eller ladda hem programvara utan att någon kan spåra detta till en själv.

När man surfar med VPN på Internet är man helt anonym och därmed behöver man inte vara orolig att servrar på nätet kan ta del av ens personliga uppgifter. Dessutom surfar man på nätet genom en krypterad tunnel vilket också bidrar till att den data man hanterar på Internet är skyddad.

Om Webbguiden

Webbguiden erbjuder personer information om VPN men hjälper också personer att kunna hitta de bästa VPN tjänsterna på nätet. Hos Webbguiden kan man jämföra olika VPN leverantörer för att se vilka leverantörer som kan erbjuda de bästa och mest prisvärda VPN tjänsterna.

Relaterade Artiklar