Delar av Marie Fredrikssons privata garderob ställs ut på NK Stockholm
Hem TRENDER Marie Fredrikssons privata garderob ställs ut på NK Stockholm

Marie Fredrikssons privata garderob ställs ut på NK Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

För att stötta människor i utsatthet och hylla Marie Fredrikssons unika stil auktioneras nu delar av hennes privata garderob ut på initiativ av Marie Fredrikssons familj.

Auktionen görs till förmån för Stockholms Stadsmission och kommer visas upp på NK Stockholm mellan den 28 oktober och 5 november.

Klockan 12:30 den 28 oktober i NK:s Ljusgård kommer Stadsmissionen tillsammans med NK:s Marknadschef Karin Wickberg och Efva Attling presentera utställningen och historien bakom de unika plaggen.

Utställningen kommer bland annat visa en balklänning från Fadi el Khoury som är specialtillverkad för Marie Fredriksson till bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill och en Azzedine Alaïa klänning som Marie bar under utdelningen av Polarpriset i början av 90-talet. Klänningen kan sammanfattas med devisen ”vill man vara fin, får man lida pin”, då den på grund av sin tighta passform krävde ett och annat myrsteg på röda mattan.

Bakom initiativet står Maries familj, som valt att auktionerna ska ske till förmån för den idéburna organisationen Stockholms Stadsmission. I ett uttalande från familjen berättar de om samarbetet:

Delar av Marie Fredrikssons privata garderob ställs ut på NK Stockholm

Tomasz Starzewski_Aftonklänning

– Under hela sitt liv hade Marie en stark empati för människor som har det svårt. I sin biografi Kärleken till livet berättar hon om sin egen uppväxt under mycket knapra förhållanden. Det är därför vi i familjen beslutat att låta en del av Maries ägodelar bli till nytta för andra genom detta samarbete med Stockholms Stadsmission. Vi är övertygade om att detta är i linje med vad Marie skulle vilja och vi hoppas detta kan generera ett tillskott till Stockholms Stadsmissions viktiga arbete för att hjälpa människor i utsatthet, säger Mikael Bolyos med familj.

Utställningen på NK i Ljusgården pågår till och med den 5 november.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar