Alexander van Riesen blir Innovation Director när Avensia sjösätter idé- och innovationsinitiativet Avensia i2
Hem NYHETER Alexander van Riesen blir Innovation Director när Avensia sjösätter idé- och innovationsinitiativet Avensia i2

Alexander van Riesen blir Innovation Director när Avensia sjösätter idé- och innovationsinitiativet Avensia i2

Publicerat av: Redaktionen

Avensia, branschledare inom lösningar för digital handel, meddelade idag att Alexander van Riesen har utsetts till företagets Innovation Director.

Alexander van Riesen blir Innovation Director när Avensia sjösätter idé- och innovationsinitiativet Avensia i2 1

Alexander van Riesen

Alexander kommer att driva det nystartade idé- och innovationsinitiativet Avensia i2.

Målsättningen med initiativet är att accelerera och systematisera sättet vi jobbar med innovation på Avensia.

Genom att skapa ett ekosystem och en kultur där idéer får plats att gro, skapar vi större utrymme för innovation och intraprenörskap i företaget, och gör det till en integrerad del av det dagliga arbetet på Avensia.

”Vår förmåga att skapa ett klimat som främjar idéer och innovation kommer att vara avgörande för vår framtid på marknaden” säger Niklas Johnsson, VD på Avensia. ”Alexander är en erfaren innovatör och intraprenör. Innovation är en viktig del av vår företagskultur och Alexanders roll är skapad för att systematisera det ytterligare. Vi vill bygga en infrastruktur som gör att det finns utrymme och näring för nya idéer inom organisationen och i det dagliga arbetet.”

”Avensia har lång erfarenhet inom digital handel och en djup förståelse för hur förväntningarna från slutkonsumenterna ständigt förändras. Detta gör att det finns massor av potential för att hitta nya och kreativa tekniska lösningar på de utmaningar som handlare och deras kunder står inför”, säger Alexander van Riesen och fortsätter: ”Jag vill att alla idéer ska få den uppmärksamhet de förtjänar och att det ska finnas möjligheter att testa idéerna, på riktigt”.

Namnet på innovationsinitiativet, Avensia i2, har dubbel innebörd:

Bokstaven I upphöjt till 2 – Idéer och Innovation, men också I too, jag också, för att alla i företaget, liksom kunder och partners, ska känna sig som en viktig del av eko-systemet och vår förmåga att komma fram med värdefulla idéer och nya lösningar.

“Ett mål är så klart att hitta frön och tidiga plantor som kan bli vår nästa stora produkt som SCOPE eller Avensia Storefront, som bidrar till bättre köpupplevelser och som kan hjälpa våra kunder att sticka ut jämfört med sina konkurrenter”, fortsätter Alexander, ”men de bästa idéerna är de som löser riktiga problem, oavsett storlek”.

Relaterade Artiklar